Fysioterapeut till Rehabenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla en spännande verksamhet inom rehabilitering? Välkommen med din ansökan!

Inom Rehabenheten arbetar 45 medarbetare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och undersköterskor. Verksamheten är fördelad på flera platser i kommunen och leds av två enhetschefer. Våra patienter finns både inom ordinärt boende och på kommunala vård- och omsorgsboenden

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut ansvarar du för dina patienters rehabiliteringsplan, funktionsbedömning, åtgärder och ordinationer, delegering och handledning av omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet och delaktighet i sin vardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller student termin 6. Vi ser gärna att du har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Flerårig erfarenhet inom yrket och erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete är meriterande. I arbetet som fysioterapeut är det viktigt med god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård- och omsorgsområdet.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter behöver du god datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Har du tidigare har arbetat i Procapita, WebSesam och Mina Planer är det meriterande. B-körkort för manuell växellåda krävs.

För att lyckas i rollen ser vi att dina personliga egenskaper har stor betydelse och söker dig som har god förmåga att samarbeta och kommunicera och som främjar en god arbetsmiljö. Du har en god empatisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i team. Vidare har du ett rehabiliterande/habiliterande synsätt och förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning. Du kan prioritera och planera och har samtidigt förmågan att snabbt ställa om efter verksamhetens behov för dagen.
Det är viktigt att du kan samarbeta med olika professioner och har en helhetssyn. Du kan arbeta i processer och bygger nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-29

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-112
Kontaktperson Jens Sämfors
Enhetschef Rehabenheten
044-13 23 52
Facklig företrädare Viktoria Bergqvist
Fysioterapeuterna
0728-85 78 00
Sista ansökningsdag 2022-05-29