Elevassistent, Norretullskolan A, grundsärskola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Norretullskolan A är grundsärskolans högstadium. Här arbetar vi med tydliga strategier, där alla anställda hela tiden vet vilka metoder man använder och varför. Vårt mål är att skapa så självständiga elever som möjligt, så de själva bär med sig sina metoder för att lära för livet.

Vi söker nu fyra elevassistenter varav en tjänst är en tillsvidareanställning och tre tjänster är tidsbegränsade.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Elevassistenter på Barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun arbetar med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan.

Som elevassistent i grundsärskolan är du assistent till alla elever i klassen och ni arbetar tätt tillsammans med undervisande lärare andra elevassistenter samt övrig personal.

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter och har ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare samt analys och förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna.

Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet samt aktivt medverkande till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling. I särskolan ingår även kontakter med habilitering.
Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon av följande utbildningar;
• gymnasieexamen från Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik om minst 2250 godkända poäng
• barnskötar/elevassistentutbildning via vuxenutbildning om minst 1300 godkända poäng
• gymnasieexamen från annan gymnasieutbildning med påbyggnadsutbildning på minst ett år med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent från folkhögskola eller YH.

Det är också ett krav att du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1 a/b eller c (100p).

Du har erfarenhet från arbete som elevassistent eller annan arbetslivserfarenhet samt erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning. Vi vill att du har kännedom om läroplanen. För att lyckas i rollen har du empatisk förmåga men också förmåga att kommunicera och samarbeta. Arbetet kan ibland vara fysiskt ansträngande därför krävs det att du har god fysik.

För de tidsbegränsade anställningarna krävs att du förutom kraven ovan också har erfarenhet av att arbeta med Smith Magenis syndrome.

För att vi ska kunna gå vidare med din ansökan, behöver du bifoga betyg från de utbildningar/kurser du gått. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-18

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 4
Tillträde 2022-08-09
1 tillsvidareanställning med upphållstjänst, 2 AVA på 85% på 1 år och 1 vik på 91% fram till 2022-12-22.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-167
Kontaktperson Linus Bromander
Rektor
0733-13 56 39
Facklig företrädare Josefine Stigsson
Kommunal
0702-08 60 96
Sista ansökningsdag 2022-05-18