Stödassistent

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du innovativ och har ett helhetsperspektiv i din yrkesutövning, är en lagspelare med hög flexibilitet och ansvarskänsla? Då är du den vi söker!

Nu söker verksamhetsområde 1, personal till gruppbostäderna i Vä, Degeberga, Tollarp och Fjälkinge. Är du innovativ och har ett helhetsperspektiv i din yrkesutövning, är en lagspelare med hög flexibilitet och ansvarskänsla? Då är du den vi söker!

Arbetsuppgifter

Vårt arbete präglas av visionen "Vi lyfter tillsammans" och med värdeorden "Delaktighet, Glädje, Öppenhet och Medborgarvärde" som en naturlig del i vårt dagliga arbete.

Som medarbetare inom Funktionsstöd, förväntas du tillsammans med enhetschef, kollegor och övriga samarbetspartners, vara med att utveckla verksamheterna, samt aktivt främja samarbete med andra verksamheter inom verksamhetsområdet. Vi erbjuder interna utbildningar, anpassade utifrån kundernas behov. En utbildningsplan finns för verksamhetsområdet.

Vi söker både dig som kan arbeta dag/kväll/helg.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:
- individuellt stöd och omvårdnad
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- Stödja kundernas delaktighet i fritids- och kulturaktiviteter
- Stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- Stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska,

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt vård- och omsorgsprogram alt godkänt barn- och fritidsprogram eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig, samt har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsvariationer. Vi ser gärna att du har arbetat med omvårdnadsnära arbete och har erfarenhet av kontaktmannaskap. Har du erfarenhet av tydliggörande pedagogik inom LSS verksamhet är det som meriterande.

Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. Erfarenhet av arbete i journalsystem som LifeCare är meriterande. Du har B-körkort samt kan cykla.

Vi söker dig som är socialt kompetent och har god samarbetsförmåga, är stresstålig, flexibel och finner lösningar i vardagen. Du har ett professionellt bemötande mot alla du möter i ditt arbete. Vidare har du förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån ett helhetsperspektiv, kan fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och kan utföra arbete på uppdrag av andra. Som person är du lyhörd för kundens behov. Du kan arbeta både själv och tillsammans med kollegor.


Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-25

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal sökande 4
Tillträde Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-109
Kontaktperson Karl-Henrik Bulandr
Enhetschef
044132887 karl-henrik.bulandr@kristianstad.se
Kontaktperson Eva Arntzén
Enhetschef
044- 13 68 50
Kontaktperson Anna Svensson
Enhetschef
044-135801 anna.svensson1@kristianstad.se
Kontaktperson Jonna Melin
Enhetschef
044- 13 26 39
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2022-05-25