Förstelärare, modersmålsenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Modersmålsenheten i Kristianstad organiserar modersmålsundervisning och studiehandledning för ca 2500 elever i Kristianstads kommun. Inom enheten finns ca 50 modersmålslärare, som undervisar på 30 språk, anställda.

Arbetsuppgifter

Ditt grunduppdrag är undervisning i ämnet modersmål i grundskolan och gymnasieskolan. I uppdraget kan även studiehandledning på modersmålet ingå. Försteläraruppdraget är en del av din tjänst. En förutsättning vid anställning är att du innehar behörighet för ett av modersmålsenhetens förekommande undervisningsspråk samt att elevunderlaget i detta språk är i passande omfattning.

I ditt försteläraruppdrag ska du arbeta för hela Modersmålsenheten. Du har t.ex fokus på:

• Utifrån det systematiska kvalitetsarbetet planera och driva utvecklingsarbete i samråd med enhetschef.
• Fånga upp och formulera viktiga didaktiska frågeställningar i verksamheten och aktivt driva dessa i samråd med enhetschef.
• Arbeta konsultativt gentemot kollegor.
• Planera, leda och utveckla det kollegiala lärandet.
• Hålla sig uppdaterad inom senaste forskning.
• Handleda andra lärare.
• Du ska vara beredd att handleda enskild personal i första hand inom Ditt uppdrag men också inom andra frågor.
• Du ska kunna genomföra undervisningsobservationer som följs av reflekterande samtal.
• Genomföra exempellektioner där kollegor observerar din undervisning utifrån det formativa förhållningssättet.
• Du ska vara drivande i BUSK och enhetens arbete med Framgångsrik undervisning.
• Du är beredd på att ta ett stort ansvar för uppdraget och detaljutforma det i dialog med enhetschef, arbetslagsledare och övriga förstelärare på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i modersmål i grundskolan och/eller gymnasiet.

Vi vill att du genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning i skolväsendet. Utifrån dina tidigare erfarenheter kan du påvisa en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och du bör ha erfarenhet av handledning av andra lärare. Du bör ha god förmåga att ge utvecklande återkoppling till elever, vårdnadshavare och kollegor med förankring i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Gedigna kunskaper inom det ämnesområde du undervisar i är en förutsättning för arbetet. Som förstelärare krävs att du har en mycket god pedagogisk kompetens och ett starkt intresse att utveckla undervisningen. Du kan anpassa ditt arbete till olika gruppers och individers förutsättningar. Att tänka utanför ramarna behövs i din roll liksom att du vill utveckla dig själv och lärmiljön. Naturligtvis är du intresserad av att delta i utvecklingsprojekt som leder till förbättrande elevresultat.

Vidare bör du ha goda kunskaper kring hur man gör undervisningsobservationer, arbetar med spegling och feedback, leda gruppdiskussioner och ha samtal med enskilda kollegor. Vi ser gärna att du har kunskaper kring hur värdegrundsarbetet kan utvecklas. Som person är du empatisk och självgående. Vi ser gärna att du är strukturerad och tydlig.

Du har B-körkort samt tillgång till egen bil.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar lärarlegitimation och examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-20

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde 2022-08-11
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-160
Kontaktperson Petra Lindborg
Enhetschef
044-134094
Facklig företrädare Emine Streici
Lärarförbundet
emine.strellci@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2022-05-20