Gymnasielärare matematik och fysik, Christian 4:s gymnasium

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Våra högskoleförberedande program söker en matematik- och fysiklärare till vår fantastiska skola. Här finns vetgiriga elever, kollegiala kollegor och relativt gott kaffe.

Är du vår nya kollega?

Christian 4:s gymnasium är en liten skola med stor bredd. Vi har totalt 450 elever på sju olika program och flera olika inriktningar. Tjänsten vi har utlyst är tänkt för undervisning på Estetiska programmet, Samhällsvetenskapligt- och Naturvetenskapligt program
Jobbar du hos oss så jobbar du i en skola med ett härligt klimat, fantastiska elever och engagerade kollegor.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår undervisning utifrån gymnasiets läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö, planerar din väl samt bidrar till en god arbetsmiljö.

Du använder dig av ungdomars vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt vetenskaplig grund när du planerar och individanpassar din undervisning. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över ert arbete, i syfte att ständigt utvecklas.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i ämnena matematik och fysik inom gymnasieskolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som lärare med ansvar för undervisningen inom gymnasieskolan eller grundskolan alternativt har ledarerfarenhet.

Du har även kunskap om och förmåga att leva upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Din didaktiska och pedagogiska förmåga använder du för att skapa individanpassad och intresseväckande undervisning, där dokumentation om elevens förmåga ligger till grund.

Du har förmåga att omsätta läroplanens mål samt använda dig av händelser i omvärlden, ungdomars vardag och aktuell forskning i undervisningen. Både intresse och kunskap att kunna integrera digital teknik som redskap i undervisningen krävs.

Genom ett professionellt bemötande, förtroendefulla relationer och förmåga att tydligt kommunicera mål och förväntningar skapar du en trygg lärmiljö. Du vill ständigt utveckla ditt och gruppens arbete genom kollegialt lärarande.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga lärarlegitimation alternativt examensbevis. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är 2022-08-09.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-164
Kontaktperson Tony Ivarsson
Rektor
044-13 52 99
Facklig företrädare Leutrim Halitaj
Lärarförbundet
0735-26 31 06
Facklig företrädare Lars Nilsson
Lärarnas Riksförbund
0733-13 48 85
Sista ansökningsdag 2022-05-26