Lärare i fritidshem, Slättängsskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Slättängsskolan är F-9 skolan nära stan men även nära till naturen. Här går cirka 450 elever och här arbetar 50 medarbetare. F-6 enheten har cirka 180 elever och 20 medarbetare. En ganska liten enhet gör att vi känner att vi kan leva upp till vår devis "Alla barn är allas barn". De medarbetare som jobbar här, både i skolan och på fritidshemmet, har varit här länge vilket kan bero på att de trivs med både arbetet och varandra. Vårt mål är att skapa trygga och kunskapssökande elever som är väl förbereda för livet. Det gör vi genom att se och möta varje individ och genom att låta alla utvecklas och växa efter sina egna förutsättningar. Självklart arbetar vi i arbetslag med olika yrkesgrupper och kompetenser.

Skolans lokaler är moderna och väl utrustade med digitala lärverktyg för elever och medarbetare. Vi samverkar med Högskolan Kristianstad genom att Lärutbildare på fältet (LUF:are) tar emot lärarstudenter. Läs gärna mer om Slättängsskolan här.

Vi söker nu två lärare i fritidshem. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem planerar och genomför du undervisningen så att eleverna utvecklas i vårt fritidshem. Under tiden eleverna går i skolan samverkar du med vår skolpersonal och bedriver undervisning i ett eller flera ämnen under elevernas skolgång.

Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem och har även lärarlegitimation för årskurs 1-3 i ämnena idrott, bild och musik i grundskolan. Meriterande med behörighet i ytterligare ämnen exempelvis svenska och matematik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som lärare i fritidshem.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn/elever är lika värda. Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet/klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation.

Du har förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig. Förmåga att välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

Du har möjlighet att arbeta de tider som arbetet kräver, både öppna och stänga.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde 2022-08-09
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2022-150
Kontaktperson Anna Lundahl Rydhagen
Rektor
044-13 55 06
Facklig företrädare Lisa Håkansson
Lärarförbundet
0733-13 57 54
Sista ansökningsdag 2022-05-26