Enhetschef måltidsenheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du en kommunikativ chef som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstad? Nyfiken? Läs mer och välkommen med din ansökan!

Stora delar av Kristianstads kommuns serviceverksamheter samlade i en egen organisation, Gemensam service. Här finns kommunens tjänster inom måltid, lokalvård, fordon, transport och intern service.

På måltidsavdelningen, som är uppdelad i 8 enheter som tillagar och serverar över 200 medarbetare dagligen näringsriktiga måltider som både smakar gott och ser tilltalande ut till våra kunder inom omsorg, skola och förskola.

Vi arbetar för att minska matsvinn, KRAV-certifierade kök och laga mer grönt. Vi är stolta över vår yrkesroll och vår kunskap!

Arbetsuppgifter

För att möta vision 2030 krävs ett närvarande ledarskap. En chef företräder i alla sammanhang kommunen som arbetsgivare. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar ledaren sina medarbetare för att skapa mervärde för Kristianstads kommun. Du som chef i Kristianstads kommun ansvarar för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi.

Du kommer att ha personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för cirka 25 medarbetare i fem kök inom skola och förskola. Som enhetschef måltid ingår du i måltidsavdelningens ledningsgrupp som består av åtta enhetschefer och avdelningschefen, som är din närmaste chef.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förmåga att engagera, stimulera och stärka dina medarbetare i sin yrkesroll och skapar goda relationer med kunder och övriga verksamheter.

För att lyckas i rollen tänker du långsiktig och ser verksamheten i ett helhetsperspektiv. Du planerar, sätter mål och förankrar, når resultat och utvärderar. Du har fokus på lösningar, möjligheter och utveckling utifrån verksamhetens behov och förutsättningar i balans med lagar och regler i ett välutvecklat servicetänk.

Du har examen från adekvat akademisk utbildning, som exempelvis kostekonom, gastronomiskt program eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning och kockutbildning.

Vi vill att du har ledarerfarenhet och erfarenhet av personal- och arbetsmiljöansvar. Erfarenhet av inköp och ekonomi är ett krav liksom kännedom om lagar inom måltidsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i storkök. Vi ser gärna att du har kännedom om produktion av specialkost och om kylmatsproduktion. Det är en fördel om du har erfarenhet av politisk styrd organisation. Erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer är också meriterande.

Givetvis har du god datorvana och hanterar Office-paketet i ditt dagliga arbete och erfarenhet av kostdataprogram är meriterande. Då kommunikation är en del i ditt arbete kan du uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort och tillgång till egen bil för att enkelt ta dig runt till dina kök och utöva närvarande ledarskap.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor samt all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-18

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2022-39
Kontaktperson Lena Larsen
Avdelningschef
044-13 68 06
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
0728-85 77 89
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Facklig företrädare Ledarna
0200-87 11 11
Sista ansökningsdag 2022-05-18