Legitimerad Arbetsterapeut till Hemgångsstödsteamet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och fortsätta utveckla en spännande verksamhet i form av Hemgångsstödsteamet? Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig som vill ingå i Hemgångsstödsteamet som kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete med stort fokus på teamets professionalism.

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla Hemgångsstödsteamet i Kristianstad kommun. Teamet består av biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt specialistundersköterskor, totalt 27 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team kring kunden. Teamet ansvarar för patientprocessen (samverkan vid utskrivning), det vill säga planering i samband med sjukhusvistelse, där syftet är att kunder med behov av fortsatt vård- och omsorg ska kunna återgå hem efter sjukhusvistelse.
Teamet ansvarar också för patientprocessen när insatsen Hemgångstöd beviljas, då från planering till utförande under ca 3 veckors tid. Återhämtning, träning och rehabilitering kommer att ske i hemmiljön. Teamet har ett nära samarbete med Region Skåne.
Som Arbetsterapeut ansvarar du för aktivitets- och omgivningsbedömningar, rehabilitering, utprovning och förskrivning av hjälpmedel, ordinationer för aktivitet samt handledning/delegering till omvårdnadspersonal.
Du arbetar i det gemensamma IT-systemet Mina planer där all planering inför samverkan vid utskrivning sker. Du kommer dessutom att delta i samordnad individuell planering (SIP).
Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrket eller annan arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete och god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet är meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna behöver du god datorvana och behärska svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du du har erfarenhet av arbete i systemen Procapita, WebSesam och Mina planer. För tjänsten krävs B-körkort.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och för att passa n i rollen söker vi dig som har du god förmåga att samarbeta och kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du har en god empatisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i team. Vidare har du ett rehabiliterande/habiliterande synsätt och förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning. Du kan prioritera och planera och har samtidigt förmågan att snabbt ställa om efter verksamhetens behov för dagen.
Det är viktigt att du kan samarbeta med olika professioner och har en helhetssyn. Du kan arbeta i processer och bygger nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-22

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Annonsen visas längst till och med 2022-05-22.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-94
Kontaktperson Marketa Svitac
enhetschef
0733-13 52 46
044-13 52 46
Facklig företrädare Rebecca Augustsson
Sveriges Arbetsterapeuter
0724-67 83 15
Sista ansökningsdag 2022-05-22