Sjuksköterska till Kristianstad Kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i Kristianstad kommun ingår du i ett team som arbetar tvärprofessionellt och har en god förmåga till samarbete. Vi arbetar med hög kvalité och utvecklingsfokus mot patienter med olika diagnoser och omvårdnadsbehov. Det är viktigt att du kan förmedla ditt perspektiv, utifrån den kompetens du har i helhetsbedömningen kring en patient.

Vi har tillgång till specialistsjuksköterska i psykiatri och i våra team finns också specialistundersköterskor som utför delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter med ordination och delegering från sjuksköterskan. I tjänsten får du en fast placering. Lediga tjänster finns inom vård- och omsorgsboende samt ordinärt boende.

I rollen behöver du kunna fatta snabba och tydliga beslut, både självständigt och tillsammans med andra. Vi söker dig som har en god initiativförmåga, som är kreativ, innovativ och skapar nya idéer samt ha lätt för att hitta nya infallsvinklar och lösningar på problem. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och tar initiativ till förändring.

Till våra nya sjuksköterskor erbjuder vi en bred introduktion och en mentor för en säker och trygg start i rollen som sjuksköterska inom den kommunal verksamheten.

Kvalifikationer

Du som söker till oss är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet av arbete inom kommunal hälso- och sjukvård. Är du specialistsjuksköterska och har vidareutbildning inom vård av äldre är det meriterande. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete behöver du ha datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Dina personliga egenskaper betyder mycket för oss och vi letar efter dig som har en god förmåga att kommunicera och främja en god arbetsmiljö. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning och har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du ska kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Du ser dokumentation som ett viktigt arbetsredskap. Vidare har du förmåga att kunna samarbeta med olika professioner och ha en helhetssyn för verksamheten.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-29

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-90
Kontaktperson Adrian Bringsfjäll
Enhetschef
0724-678212, adrian.bringsfjall@kristianstad.se
Kontaktperson Anette Florin
Enhetschef
044-135808 anette.florin@kristianstad.se
Facklig företrädare Vårdförbundet
0771-420 420
Sista ansökningsdag 2022-05-29