Öppenvården storsatsar! Teamledare till Öppenvården sökes

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Öppenvårdsenheten arbetar med familjebehandling på olika sätt utifrån olika metoder och förhållningsätt. Syftet är att hjälpa barn/ungdomar och familjer till ett bättre välmående. Vi är en arbetsplats i framkant med tydliga arbetsramar vilket möjliggör individuell utveckling för att bli skicklig i sin behandlarroll. Som teamledare kommer du att ha det operativa ansvaret för ett team och leda hela Öppenvårdsenheten tillsammans med de andra Teamledarna och Enhetschef.

Öppenvården går nu in i ett stort utvecklingsarbete, vi är förnärvarande två team och skall bli tre och behöver nu förstärkning av en teamledare.

Arbetsuppgifter

Du är operativt ansvarig för det dagliga arbetet inom verksamheten. Som teamledare är du en viktig del i kedjan mellan medarbetare och ledning. I rollen som teamledare förväntas du hålla dig uppdaterad i de lagar och riktlinjer som styr vår verksamhet. Arbeta mål fokuserat med medborgarfokus och delta i det löpande förbättringsarbetet som bedrivs. Du ansvarar för att ärendehandleda och stötta enskilda medarbetare, men även för att vara med och metod- och kompetensutveckla såväl arbetssätt som medarbetare i den riktning som ledningen valt.

Sammanfattningsvis kan detta arbete beskrivit som ett spännande arbete där man som teamledare får vara en del i att skapa bättre förutsättningar för barnen/ungdomarna och familjerna vi möter men även för medarbetarna.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen eller annan universitet/högskole- utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av arbete med barn och familjer i behandling. Det är meriterande om du har olika vidareutbildningar inom familjebehandling och ledarskap. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som ledare eller chef.

Då kommunikation och dokumentation är en stor del i ditt arbete krävs god svenska i tal och skrift. Givetvis har du datorvana och hanterar Office-paketet i ditt dagliga arbete samt har goda kunskaper i olika dokumentationssystem. Det är en fördel om du har kunskap/erfarenhet av statistikverktyg. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt kunna ta dig runt i kommunen.

Som teamledare kan du planera och organisera ditt arbete men har också förmåga att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du har förmågan att delegera arbetsuppgifter samt ge råd, stöd och möjlighet för dina medarbetares utveckling genom uppföljning och utvärdering.

Vi vill att du har förmåga att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras arbete. Barnen och dess familjs behov är i centrum för ditt arbete som du leder tillsammans med behandlarna.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-08-10

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2022-29
Kontaktperson Åsa Olsson
Enhetschef
044132250
Kontaktperson Elisabeth Berg
Teamledare
044-13 60 13
Kontaktperson Marie Thalin
Teamledare
044-13 62 28
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Johanna Björklund
Akademikerförbundet SSR
044-13 23 95
Sista ansökningsdag 2022-08-10