Lokalvårdare, bemanningsenheten, Gemensam service

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Studerar du och vill tjäna lite extra pengar eller bara vill stärka ditt CV?

Som vikarie får du ett intressant, roligt och omväxlande jobb med möjlighet att arbeta på flera olika arbetsplatser och knyta värdefulla kontakter. Du väljer själv dina arbetstider och kan skaffa dig arbetslivserfarenhet inom ett område som du är intresserad av.
Ett timvikariat passar många och kan vara en väg in på arbetsmarknaden. Genom att jobba som timvikarie hos oss får du nya erfarenheter, möjlighet att bidra med din kompetens och göra skillnad för andra människor.

Du kommer att bli visstidsanställd intermittent, vilket innebär att varje enskilt arbetstillfälle är ett nytt anställningsförhållande. Bokningar kommer att kunna ske från en dag upp till sex månader vid olika tillfällen.

Arbetsuppgifter

Som lokalvårdare ansvarar du självständigt för daglig städning, storstädning och specialstädning enligt kommunens städinstruktion. Arbetet genomför du under dagtid, ofta med start kl.06.00. Du arbetar på förskolor, skolor och övriga verksamheter i kommunen, för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro. Du kan arbeta ensam eller i ett arbetslag beroende på hur verksamheten ser ut. Du har daglig kontakt med elever, kunder, personal med flera som vistas i de lokaler som du städar.

Kvalifikationer

Du som söker har godkänd gymnasieexamen. Det är meriterande om du har lokalvårdsutbildning till exempel SRY eller PRYL eller motsvarande. Tidigare arbete som lokalvårdare är meriterande liksom kunskap om städutrustning och rengöringsmedel som används i lokalvården. Du behöver ha grundläggande datorkunskaper och kunna använda mejl och mobiltelefon.

Du behöver kunna läsa och förstå städinstruktioner och ritningar för att hitta och organisera arbetet. Då du i arbetet kommer i kontakt med många människor och det är viktigt att vi har en god kommunikation med de verksamheter vi servar vilket innebär att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du behöver ha B-körkort och tillgång till egen bil för att kunna ta dig till våra förskolor och skolor runt om i kommunen.

Arbetet är till stor del självständigt och kräver därför ansvar för de städobjekt du tilldelats. Du behöver vara flexibel eftersom vi hjälper varandra vid frånvaro och verksamhetsförändringar. Förmåga att planera dina dagar utifrån instruktioner krävs. Då arbetet är stundtals fysiskt krävande är det viktigt att du har en god fysik.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska gå vidare med din ansökan, måste du bifoga samtliga betyg/intyg från dina genomförda utbildningar.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor. Från den 1 januari 2021 finns också all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun. Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-06-30

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Timavlönad
Antal sökande 10
Tillträde Vi tillämpar löpande urval.
Löneform Timlön
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2022-4
Kontaktperson Cecilia Bergqvist
Bemanningssamordnare
0724-67 87 74
Kontaktperson Lena Ohlsson
Enhetschef Bemanningsenheten, Gemensam Service
Lena.Ohlsson@kristianstad.se
Facklig företrädare Kommunal
010-4427957
Sista ansökningsdag 2022-06-30