Sjuksköterskor/sjuksköterskestuderande/specialistundersköterskor till sommarvikariat

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi erbjuder ett varierande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. Både legitimerade sjuksköterskor och sjuksköterskestuderande som har klarat av minst fyra terminer med godkänt resultat på sjuksköterske-programmet, är välkomna att söka vikariat.

Vi utgår från en patientcentrerad vård där vi strävar mot ett teamarbete tillsammans med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, HSV-undersköterskor och omvårdnadspersonal. I organisationen finns även tillgång till specialistsjuksköterska i psykiatri. Vår vision är en enhet med bred kompetens där vi tvärprofessionellt ger bästa möjliga vård till våra patienter.
Vi erbjuder möjlighet att arbeta dagtid, jourtid och natt. Även ständig kväll- eller nattjänst kan bli aktuellt. Det kommer att finnas möjlighet att tjänstgöra inom hemsjukvård, på särskilda boenden och korttidsboenden.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska arbetar du självständigt utifrån sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Du ingår i ett team och förväntas jobba tvärprofessionellt och ha en god förmåga till samarbete. Det är viktigt att du kan förmedla ditt perspektiv, utifrån den kompetens du har, i helhetsbedömningen kring en patient.

Arbetsuppgifterna indelas enligt samverkansavtal med Region Skåne och i arbetet ingår samverkan med externa aktörer i syfte att ge patienten bästa möjliga vård.

Kvalifikationer

Vi söker sjuksköterskor med varierad erfarenhet och även sjuksköterskor som är i nya i yrkesrollen, men nyfikna på kommunal hälso- och sjukvård. Vi anpassar introduktion och bredvidgång så att du ska känna dig trygg i arbetet.

Du som ännu inte är färdig sjuksköterska kan arbeta som undersköterska tillsammans med våra sjuksköterskor. Du har kunskaper och praktisk erfarenhet av läkemedelshantering, sårvård, KAD-vård, blodprovstagning och subkutana injektioner. Efter teoretisk och praktisk genomgång får du delegering att utföra insatserna. Du som är erfaren undersköterska med avslutad eller pågående specialstundersköterskeutbildning med lämplig inriktning, är också välkommen att söka tjänst.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket då kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.
Som person har du förmågan att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete och har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-02-11

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal sökande 10
Tillträde Tillträde är enligt överenskommelse våren/sommaren 2022. Vi erbjuder 10 vikariatsanställningar. Några kan eventuellt övergå i tillsvidareanställning. Heltid eller deltid efter önskemål.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-5
Kontaktperson Birgitta Gjerstad
Enhetschef
044-13 20 50
Kontaktperson Ylva Paulsson
Enhetschef
044-13 54 71
Facklig företrädare Julia Rundström
Vårdförbundet
0733-13 40 81
Sista ansökningsdag 2022-02-11