Enhetschef, vård- och omsorgsboende

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla vår verksamhet för att möta kundernas behov. Vårt fokus är en personcentrerad vård och omsorg och vi arbetar för att utveckla vår verksamhet med fokus att stödja våra äldre till trygghet och en meningsfull tillvaro hela livet ut. Vill du vara med oss på den resan?
Omsorgsförvaltningen befinner sig i ständig utveckling och har sedan en tid tillbaka en funktionsindelad organisation detta för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Vi söker nu dig som vill satsa din kompetens, erfarenhet, lust och energi för att, tillsammans med oss skapa framtidens vård- och omsorgsboende. Vi arbetar aktivt för att utveckla det teambaserade arbetssättet utifrån individens behov. Vi tror att du är en ledare som finner det stimulerande och utmanande att driva en verksamhet i utveckling, samt har siktet inställt på kvalitet, delaktighet, meningsfull tillvaro och ökat självbestämmande för äldre på vård- och omsorgsboende.

En av våra enhetschefer ska nu gå i pension och vi söker nu dig som vill bli hennes efterträdare på vård- och omsorgsboendet Forsalid i Degeberga.
En av våra enhetschefer ska vara föräldraledig och vi söker nu dig som vill vara en del av vår verksamhet under den perioden.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal och budget ansvar. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och kommer att ansvara för cirka 25 medarbetare. Vidare ansvarar du för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde vård- och omsorgsboende och har ett nära samarbete med kollegor i ert samarbetsområde. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla såväl verksamhetens innehåll som dina medarbetares arbetsmiljö. Din uppfattning är klar att framtidens utveckling i vård- och omsorgsboende utgår från individens behov och en personcentrad vård och omsorg.
Som enhetschef skapar du en hållbar utveckling genom ett systematiskt utvecklingsarbete, du har modet att leda i syfte att skapa ökad arbetsglädje för medarbetarna samt ökad kvalitet för våra kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning, hälso- och sjukvårdsutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du ledarskapsutbildning är det meriterande liksom utbildning och erfarenhet av förändringsledning. Vi ser gärna att du har vana från politiskt styrd verksamhet.

Till tillsvidare tjänsten söker vi dig som har erfarenhet som chef/ledare och god kunskap i gällande lagstiftning, i synnerhet arbetsmiljölagstiftningen. Vidare har du erfarenhet av budgetansvar samt analys och uppföljning i syfte att styra och leda och erfarenhet av arbete inom området.

Till vikariatet söker vi dig med gedigen arbetslivserfarenhet, gärna med chefs/ledarerfarenhet. Du har god kunskap i gällande lagstiftning, i synnerhet arbetsmiljölagstiftningen samt erfarenhet av arbete inom området.

Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, en god kommunikationsförmåga samt att du behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som enhetschef har du förmågan att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme. Du har lätt för att skapa relationer, lyssnar och ger stöd, samt uppmuntrar till delaktighet. Som person är du prestigelös, har förmågan att fatta beslut, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom ditt ledarskap. Du utvecklar genom att involvera, motivera och stödja. För dig är det också naturligt att sätta laget framför jaget varför samarbete och transparens är honnörsord i ditt ledarskap.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-01-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och ett vikariat från maj 2022 till augusti 2023.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2022-1
Kontaktperson Ulrika Olsson
Verksamhetschef
044-13 58 80
Facklig företrädare Silvia Nichifor
Vision
044-13 66 94
Facklig företrädare Maria Nordgren
Kommunal
044- 13 45 73
Sista ansökningsdag 2022-01-30