Specialpedagog i förskolan, Skolområde Östra

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Välkommen att arbeta med oss i Skolområde Östra.
Som specialpedagog arbetar du i team med 4 specialpedagoger och en logoped. Du har ansvar för ungefär 4 förskolor och arbetar i nära samarbete med respektive rektor. Förskolorna i området är belägna i Fjälkinge, Kiaby, Viby, Rinkaby och i centrum. Skolområdet utökas under våren till 16 förskolor, som har mellan 2 - 8 avdelningar.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog i förskolan hittar du möjligheter i pedagogernas arbete som vi kan utveckla vidare för att möta barnet i behov av stöd i processen. Du lyssnar in vad pedagogerna uttrycker och gör en pedagogisk kartläggning av stödbehovet. Hos oss stöttar du rektorn och har träffar med hela rektorsteamet för att ge underlag för planering av stödresurser. Du möter också vårdnadshavare och hittar ett samförstånd/samsyn kring det behov av stöd barnet har.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarexamen och specialpedagogsexamen. Vi vill att du har erfarenhet av framgångsrikt arbete kring barn med koncentrations-, uppmärksamhets- och samspelsvårigheter samt olika inlärningssvårigheter. Du behöver vara väl förtrogen med förskolans styrdokument och uppdrag särskilt avseende barn i behov av särskilt stöd. Förmåga att kartlägga och utreda behov och bistå pedagoger i att upprätta åtgärdsprogram är en förutsättning för arbetet.

Givetvis har du också goda kunskaper om barns kunskaps-, emotionella och sociala utveckling och mycket god pedagogisk kompetens. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt till olika gruppers och individers förutsättningar. Goda IT-kunskaper samt kännedom om kompensatoriska alternativa läromedel behövs i ditt arbete liksom att du har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt och skriftligt.

Vidare krävs god samarbetsförmåga, att du är relationsskapande och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är självgående med entusiasm, energi och lust i arbetet samt tar initiativ, strukturerar, driver och uppnår resultat. Du har förmåga att se verksamheten i ett helhetsperspektiv, ser sammanhang och fokuserar på rätt frågor samt tänker utanför ramarna. Du vill hela tiden utveckla både sig själv och en kreativ lärmiljön. För arbetet behövs B-körkort.

Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-01-23

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-414
Kontaktperson Christina Nilsson
Rektor
044-134968
Facklig företrädare Anne Dicksson
TCO Lärarförbundet
0724-678275
Sista ansökningsdag 2022-01-23