Byggnadsinspektör

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Om du har full koll på vad BBR, EKS, HIN, ALM, OVK och BEN står för och vill arbeta med att vägleda medborgare när de ska förverkliga sina byggprojekt så är du kanske den vi söker!

Arbetsdagarna som byggnadsinspektör är oftast roliga och omväxlande, med ett stort mått av "frihet under ansvar". Man arbetar både inne på kontoret och ute på byggarbetsplatser. Den person vi söker är tänkt att utöka och komplettera en idag väl inarbetad arbetsgrupp bestående av fyra inspektörer. I arbetsgruppen tar vi gemensamt ansvar för vårt uppdrag och ett gemensamt, kontinuerligt lärande.

Vi arbetar aktivt och ständigt med förbättringar och samtliga förväntas vara med och bidra i det arbetet. Utöver byggnadsinspektörerna består bygglovsavdelningen också just nu av fem administratörer, nio bygglovshandläggare och två tillsynshandläggare.

Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som byggnadsinspektör arbetar man huvudsakligen med att genomföra tekniska samråd, arbetsplatsbesök och slutsamråd, besluta om startbesked och slutbesked samt att handlägga anmälansärenden enligt plan- och bygglagen (PBL). Genom de olika stegen i byggprocessen är det inspektörens uppgift att bedöma om det verkar troligt att byggherren kommer att följa plan- och bygglagen i genomförandet av byggnationen.

Som byggnadsinspektör hos oss får du ibland också handlägga ansökningar om bygglov, marklov och rivningslov enligt PBL. Rådgivning till allmänheten kring regelverk för byggande samt tillsyn enligt PBL (att hantera det som av någon anledning genomförts på ett sätt som inte följer plan- och bygglagen) är också en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad byggnadsteknisk utbildning på högskolenivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att tolka lagstiftning. Om du har erfarenhet av att arbeta med konstruktioner eller brandskydd är det meriterande liksom om du tidigare arbetat som byggnadsinspektör eller bygglovshandläggare.

Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du kan dock också arbeta självständigt och har förmågan att planera och organisera ditt arbete, sätta upp mål och avsluta aktiviteter.

Du behöver ha lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och kunna anpassa ditt språk efter mottagaren. Du är rak, tydlig och pedagogisk i din kommunikation och försäkrar dig om att ditt budskap har nått fram.

Övrigt

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera den fysiska miljön i kommunen och arbetar med bygglov, planering av framtida bebyggelse, lantmäteri och geografisk information. Vi ansvarar också för att ge tillstånd och bedriva tillsyn i syfte att skydda hälsa och miljö. Vi drivs i vårt arbete av en vilja att bidra till utveckling, såväl våra kollegors som dem vi är till för samhället och medborgarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-01-23

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer MSF-2021-19
Kontaktperson Marie-Louise Gustafsson
Avdelningschef
044-13 21 75
Facklig företrädare Rebecka Danielsson
Sveriges Arkitekter
072-9841764
044-132864
Sista ansökningsdag 2022-01-23