Stadsarkitekt

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi vet att arbetsglädje och stolta medarbetare behövs för att uppnå riktigt bra resultat. Glädje skapas genom delaktighet, öppenhet, utvecklingsmöjligheter och ett tydligt uppdrag. Den enskilda medarbetarens engagemang, kunskaper och kreativitet är viktiga förutsättningar för verksamhetens utveckling och vi försöker skapa förutsättningar för att på bästa sätt ta tillvara allas olika kompetens.

Bygglovsverksamheten har tagit stora kliv längs digitaliseringsvägen senaste åren. Framöver fortsätter vi att utveckla verksamheten med stöd av alla de tekniska möjligheter med fokus på hög tillgänglighet och att det ska vara lätt att göra rätt.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du ingår i bygglovsavdelningen, men fungerar även som stöd till planavdelningen. Du är expert på att navigera i det komplexa samhällsbyggandet och du stöttar bygglovschefen med att lotsa både kollegor och medborgare igenom dessa processer. Du överbryggar tidiga gestaltningsfrågor från planskedet och genom bygglovsskedet och säkerställer att tidiga ambitioner blir väl genomförda. Du skapar riktlinjer kring gestaltning av bebyggelse i samarbete med interna och externa kontakter och utgör ett stöd i gestaltningsfrågor för övriga medarbetare inom bygglovsavdelningen. Du kommer själv att ansvara för handläggningen av bygglov med hög komplexitet.

Kvalifikationer

Vi vill att du har arkitektexamen från högskola eller universitet samt flerårig yrkeserfarenhet. Du är väl förankrad i och har en fördjupad kunskap om plan- och bygglagen (PBL) och hela samhällsbyggnadsprocessen. Du ska ha minst 3 års erfarenhet av handläggning av lov enligt PBL inom kommunal organisation. Det är meriterande om du också har erfarenhet från näringslivet.

Du har ett långsiktigt och hållbart tänkande och du förstår helhet, delar och samband inom arkitektur. Hos dig finns ett starkt intresse för en attraktiv och hållbar stad. Du har lätt för att se vad som blir god gestaltning och i olika skalor, från stadskvarteret till den enskilda byggnadens detaljer.

Du behöver ha lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och kunna anpassa ditt språk efter mottagaren. Du är tydlig, lyhörd, lösningsorienterad och serviceinriktad i din kommunikation. Du har ett pedagogiskt sätt och förmåga att både inspirera och stödja kollegor i arbetet. Du tar lärdom av framgångar och misslyckanden och söker återkoppling från såväl kunder som kollegor. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt och du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du som söker till hos har B-körkort för att enkelt kunna ta dig runt i vår kommun vid behov.

Du har förmågan att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål. Du har lätt för att identifiera samt utveckla positiva och gränsöverskridande visioner och planer.

Övrigt

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera den fysiska miljön i kommunen och arbetar med bygglov, planering av framtida bebyggelse, lantmäteri och geografisk information. Vi ansvarar också för att ge tillstånd och bedriva tillsyn i syfte att skydda hälsa och miljö. Vi drivs i vårt arbete av en vilja att bidra till utveckling, såväl våra kollegors som dem vi är till för samhället och medborgarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-01-23

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde omgående eller enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer MSF-2021-18
Kontaktperson Marie-Louise Gustafsson
Avdelningschef
044-13 21 75
Facklig företrädare Rebecka Danielsson
Sveriges Arkitekter
072-9841764
044-132864
Sista ansökningsdag 2022-01-23