Sommarvikarie Kock/Ekonomibiträde, bemanningsenheten gemensam service

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Bemanningsenheten på gemensam service söker nu dig som är kock/kokerska/ekonomibiträde och vill arbeta som sommarvikarie under perioden juni-augusti sommaren 2022. Kostenheten, där du kommer bli bokad ansvarar för matlagning till vård- och omsorgsboende och matdistribution till enskilda hushållsamt till skolor och förskolor. Verksamheten består av 230 medarbetare uppdelade på 80 kök inom Kristianstads kommun. Kostenhetens 80 kök lagar tillsammans bland annat 14 000 lunchportioner varje dag.

Arbetsuppgifter

Som bokad på kostenheten kommer du att få utföra matlagning, diskning/städning och servering. Tillagning av specialkost, packning, beställning, egenkontroll och att hämta uppgifter i kostprogrammet Mashie samt andra förekommande uppgifter i ett kök.

Du kommer arbeta dagtid och helgarbete är en del av kostenhetens verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt restaurang- och livsmedelsprogram eller annan likvärdig utbildning. Du har kunskap om specialkoster och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i storkök. Kunskap och erfarenhet av kostdataprogram är meriterande liksom erfarenhet av beställningar och fakturahantering. Eftersom det ingår beställningar och kommunikation i arbetet behöver du ha datorvana och behärska svenska i tal och skrift. Det är meriterande med körkort och gärna tillgång till bil då det saknas bussförbindelser på helg till vissa kök.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som är flexibel, lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du är lösningsfokuserad, positiv, har driv och engagemang. Att kunna bidra med det lilla extra både till arbetskollegor och gäster är viktigt för dig.

Som anställd på Bemanningsenheten ska du kunna arbeta på flera olika enheter inom kostenheten.
Eftersom vi har viss verksamhet som även är kopplad till barnomsorg kommer du att få visa upp ett belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen om du erbjuds anställning.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor. Från den 1 januari 2021 finns också all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-05-31

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 15
Tillträde Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju. Anställning enligt överenskommelse. Anställning juni-aug enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KLK-2021-89
Kontaktperson Cecilia Bergqvist
Bemanningsenheten, Gemensam Service
0724-67 87 74
Kontaktperson Lena Ohlsson
Enhetschef Bemanningsenheten, Gemensam Service
Lena.Ohlsson@kristianstad.se
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57 kristianstad.skane@kommunal.se
Sista ansökningsdag 2022-05-31