Stödassistent Daglig verksamhet Bilomsorgen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Bilomsorgen är en daglig verksamhet för personer med intresse för Bilvård, här tvättar och städar vi kommunen bilar. Verksamheten är förlagd på Lägsta punkten centralt i Kristianstad. Förutom att tvätta och städa bilar sköter Bilomsorgen också fikaleveranser mellan våra caféer och kommunala enheter som beställt mötesfika. Vi har även ett samarbete med Hjälpmedelscentrum där vi tvättar deras ramper. Verksamheterna ingår i det vi kallar producerande verksamheter vilket innebär att vi arbetar med leveranser mot kunder.

På Bilomsorgen erbjuder vi ett arbete i en härlig gemenskap där alla arbetar tillsammans. Vi tar hand om varandra och erbjuder god service till våra kunder som kommer och lämnar sina bilar på service.

Arbetsuppgifter

Hos oss arbetar personer som har fått beslut om daglig verksamhet både LSS och SOL. På Bilomsorgen eftersträvar vi att vara så lik en vanlig bilrekonditionering som möjligt, målet är att arbetet ska vara utvecklande och motiverande för våra deltagare.

Sysselsättningen utförs efter individuell förmåga som ska leda till ökad självkänsla och självkännedom. Vi arbetar med motiverande samtal och tydliggörande pedagogik i form av struktur och alternativ kommunikation som bildstöd. På Bilomsorgen finns det arbetsbeskrivningar för de olika momenten som deltagarna kan ha till hjälp, så även en arbetstavla där dagens arbete står.

Att deltagarna ska vara delaktiga i utformandet av sin dagliga sysselsättning är en självklarhet. Det sker genom arbetsplatsmöten, upprättande av genomförandeplaner men också i det dagliga samtalet och arbetet.

Arbetsuppgifterna för dig som stödassistent består främst i att ge våra deltagare:
- Praktiskt och teoretiskt individuellt stöd till deltagarna i deras arbete på Bilomsorgen
- Utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- Stödja deltagarnas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- Stödja deltagarnas självbestämmande och personliga integritet
- Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- Vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp
- Tillsammans med kollegor och deltagare bedriva god service till Bilomsorgens kunder
- Körning med bil förekommer i hög utsträckning

Kvalifikationer

Vi söker dig som ser styrkor och förmågor och kan hjälpa våra deltagare att bygga på dem. Du är positiv och socialt kompetent med en god samarbetsförmåga. Vidare behöver du även vara flexibel, stresstålig och kan utföra arbete på uppdrag av andra men du är även initiativrik och kan även fatta egna beslut och arbeta individuellt tillsammans med deltagare.

Det är viktigt att du har intresse för vår verksamhet och förmåga att hantera dess innehåll, det vill säga praktiskt arbete med bilvård. Det förekommer i stor utsträckning hantering av kemiska material och maskiner/redskap för verksamhetens ändamål. Har du tidigare erfarenhet av detta är det meriterande.

Vi ser gärna att du har kunskaper inom AKK (bildstöd och tecken som stöd) och social dokumentation. Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska i tal och skrift. Då bilkörning förekommer i arbetet krävs B-körkort.

Du har utbildning från barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete eller vård- och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vår målgrupp är bred men till största del har vi deltagare inom LSS och vi vill därför att du också har erfarenhet av att arbeta med människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom SOL och psykisk ohälsa är det ett plus. Så även erfarenhet av motiverande samtal är en merit.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2022-01-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse. Vi kommer att arbetar med löpande urval.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-150
Kontaktperson Jenny Thulin
Enhetschef
044-136381
Sista ansökningsdag 2022-01-26