Processingenjör membranrening

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Som processingenjör arbetar du med driftoptimering och processtyrning av ett helt nybyggt reningsverk med fokus på prestanda och driftkostnader. Detta tror vi man uppnår genom kunnande, nyfikenhet och engagemang. Till hjälp har du bra leverantörer och möjlighet till omvärldsbevakning. Personen vi söker kommer med sitt kunnande, nyfikenhet och engagemang optimera anläggningen.

För att uppnå goda resultat arbetar du tätt med våra drifttekniker på reningsverket och samarbete inklusive kompetensöverföring är givet för dig.
Din arbetsplats kommer vara ett helt nybyggt reningsverk som ännu inte står klart!

Möjlighet att vidareutbilda sig inom framför allt membrantekniken externt finns. Kommunen har också ett ytterst omfattande program om man är nyfiken på ledarskap.

Kvalifikationer

Du som söker är civilingenjör med relevant inriktning för arbetsområdet. Det är meriterande om du är kemiingenjör. Vi vill att du har erfarenhet av driftoptimering och vi ser gärna att du även har utbildning inom energioptimering och membranteknik.

Du hanterar Officepaketet i ditt dagliga arbete och det är meriterande om du har kännedom om Microsoft 365. Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna kan du kommunicera på svenska i tal och skrift och du behöver även ha kunskaper i engelska. Det är en fördel även kan kommunicera på något annat europeiskt språk. Du som söker har B-körkort för att enkelt ta dig runt i kommunen vid behov.

Som person är du drivande och ansvarskännande med nyfikenhet och önskan om att förbättra en redan fungerande process. Vi ser gärna att du har förmågan att tillämpa specialiserad och detaljerad expertkunskap samt förmågan att förmedla denna till andra på ett pedagogiskt sätt. Det ses som positivt att visar du förståelse för och drar nytta av organisationens olika expertområden.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att göras.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-12-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-56
Kontaktperson Lars Svensson
Avdelningschef VA
044-13 21 41
Facklig företrädare Fredrik Thomasson
Vision
0733- 13 54 27
Facklig företrädare Martin Olsson
Sveriges ingenjörer
044-13 57 41
Sista ansökningsdag 2021-12-31