Parkarbetare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Driftsområde Norra inom Anläggningsavdelningen sköter parker, grönområden och kommunens fastigheter i den norra delen av Kristianstads kommun. Vi har även en grupp av gaturenhållare inom organisationen. Vi är totalt 13 yrkesarbetare, 4 säsongsanställda och 1 driftledare. Vi arbetar ute i alla väder och hjälps åt för att kunna leverera en god service till våra kommuninvånare. Du är ansiktet utåt och representerar organisationen och kommunen på ett bra sätt.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Allt inom yrket förekommande så som plantering, gräsklippning, ogräsrensning, häckklippning, lövhantering, lekplats skötsel, renhållning mm. På vintern: beskärning, röjning i tätortsnära skog, vinterväghållning, vägservice. Den ena dagen är inte den andra lik och vi arbetar ute i alla väder. I din roll som anställd hos oss är du ambassadör för verksamheten och arbetar för att ge medborgarna i Kristianstads kommun en god service och en välskött livsmiljö. Du kan komma att handleda praktikanter och personer sysselsatta i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Även beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har trädgårdsutbildning exempelvis från YH eller gymnasium alternativt erfarenhet inom yrket (3-4 år) som kan motsvara utbildning. Har du erfarenhet av arbete inom motsvarande privat eller offentlig verksamhet, med lekplatser, beskärningsarbeten, röjning tätortsnära skog och parkarbete är det meriterande. Du har grundläggande datorvana och kan kommunicera utan hinder på svenska. Arbetet kräver att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har kurser inom yrket som till exempel:
• motorsågskort
• röjsågsskort
• arbete på väg
• grönt kort
• liftutbildning
• lekplatsutbildning

Vi söker en positiv, noggrann och flitig person som vill bli en del av vårt lag. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Med ditt prestigelösa sätt så är du beredd att dela med dig och ta emot av kunskaper och erfarenheter och ser nya utmaningar som en möjlighet. En god fysik är ett krav då arbetet stundtals är tungt, vi tillämpar arbetsrotation i möjligaste mån för en bättre arbetsmiljö och ett mer givande arbete.

Om du blir erbjuden anställning behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-12-02

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-53
Kontaktperson Mikael Johansson
Driftledare
0734-69 80 12
Facklig företrädare Maria Appelgren
Kommunal
0738-532612
Sista ansökningsdag 2021-12-02