Fysioterapeuter till Rehabenheten och Funktionsstöd

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi fysioterapeuter till våra verksamheter på Rehabenheten samt till LSS teamet inom Funktionsstöd. Vill Du vara med och utveckla en spännande verksamhet inom rehabilitering? Välkommen med din ansökan!

Inom Funktionsstöd utökar vi vårt team från två till tre fysioterapeuter inför omställningen till god och nära vård. Du ingår i ett HSV team med arbetsterapeuter och sjuksköterskor som utgår från gemensamma lokaler i centrala Kristianstad.

Till Rehabenheten söker vi fysioterapeut till två av enhetens team, som alla gemensamt kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete. Vi söker dig som är villig att lära nytt och är öppen att finna nya lösningar, där samarbetsviljan är central och givetvis, ett starkt engagemang för kunden.
Vi erbjuder arbete i team med mycket vilja och sammanhållning på fem platser i Kristianstads kommun. Teamen består av arbetsterapeut, fysioterapeut och rehabundersköterskor i nära samarbete. Arbetet är omväxlande med nya frågor att sätta sig in i för att finna lösningar på tillsammans dagligen!
Vi samverkar med flera externa och interna aktörer så din förmåga till att skapa goda möten är A och O för oss!

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut i Rehabenheten ansvarar du för funktionsbedömning, rehabilitering, habilitering, åtgärder, ordinationer, delegering och handledning av omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet och delaktighet i sin vardag.

Arbetar du som fysioterapeut i LSS teamet ansvarar du för rehabilitering och habilitering samt hjälpmedelsförskrivning för patienter boende på kommunens LSS boenden, socialpsykiatri boenden och dagliga verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller student termin 6. Vi ser gärna att du har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Flerårig erfarenhet inom yrket och erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete är meriterande. Till tjänsten inom Funktionsstöd ser vi även gärna att du har er erfarenhet av patientgruppen.
I arbetet som fysioterapeut är det viktigt med god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård- och omsorgsområdet.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter behöver du god datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Har du tidigare har arbetat i Procapita, WebSesam och Mina Planer är det meriterande. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

För att lyckas i rollen ser vi att dina personliga egenskaper har stor betydelse, vilket innebär att du har god förmåga att samarbeta, kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du har en god empatisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i team. Vidare har du ett rehabiliterande/habiliterande synsätt och förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning. Du kan prioritera och planera och har samtidigt förmågan att snabbt ställa om efter verksamhetens behov för dagen.
Det är viktigt att du kan samarbeta med olika professioner och har en helhetssyn. Du kan arbeta i processer och bygger nya arbetssätt för att skapa teamkänsla.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-12-13

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-131
Kontaktperson Jens Sämfors
Enhetschef Rehabenheten
044-13 23 52
Kontaktperson Pillan Lindbergh,
Enhetschef Funktionsstöd
044-13 63 29
Kontaktperson Linda Nilosjö
Enhetschef Rehabenheten
044-13 20 25
Facklig företrädare Viktoria Bergkvist
Fysioterapeuterna
0728-85 83 90
Sista ansökningsdag 2021-12-13