Stödassistent inom socialpsykiatrin till nytt boende i Färlöv

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och starta ett nytt boende i Färlöv? Vi söker nu stödassistenter inom socialpsykiatrin.

Funktionsstöd har olika boendeformer för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet och fritidsverksamhet. Enheten består av 6 verksamhetsområden där man ger stöd och service till personer med utvecklingsstörning, psykisk funktionsnedsättning, korttidsvistelse och korttidstillsyn för barn samt personlig assistans.

Tjänsterna är placerade på ett nybyggt boende i Färlöv. Delar av verksamheten bedrivs sedan 2 år tillbaka i tillfälliga lokaler med 8 platser som kommer utvidgas till 12 platser.

Arbetsuppgifter

Inom Socialpsykiatrin i Funktionsstöd ges stöd och insatser till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Utgångspunkten i arbetet är uppfattningen att alla människor har en vilja att leva ett meningsfullt och ett så självständigt liv som möjligt. Våra insatser utformas således efter varje individs egna behov och formuleras i en genomförandeplan som styr arbetet. Arbetets inriktning är social rehabilitering i framförallt boendesituation, sysselsättning och fritiden.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:
- att ge individuellt stöd som den boende behöver för att klara sitt vardagsliv
- att motivera och stötta till aktivitet och en meningsfull tillvaro
- att bistå den boende att upprätthålla och/eller skapa sociala nätverk
- att medverka till att de insatser som ges tillförsäkrar den enskilde goda levnadsvillkor enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
- att dokumentera
- att samverka med interna och externa samverkansparter
Tycker du att detta låter som ett spännande uppdrag - vänta inte med att söka till oss!

Kvalifikationer

Ett krav för tjänsten är att du har gymnasiekompetens inom området. Har du dessutom en YH- alternativt annan högskoleutbildning med adekvat inriktning för yrkesområdet ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av arbete med människor med psykiska funktionsnedsättningar.

Du är en person med förmåga att anpassa ditt arbetssätt utifrån den boendes mående och behov. Du är lojal med fattade beslut och tydlig och konsekvent i ditt bemötande mot kunderna och kan utföra arbete på uppdrag av andra. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du ser att du är en del av en arbetsgrupp som arbetar mot samma mål tillsammans. Vi arbetar utifrån en helhetssyn kring kunden.

Du bör ha förmåga och erfarenhet av att arbeta utifrån genomförandeplaner tillsammans med kunderna. Du har erfarenhet av dokumentation och god kunskap i svenska språket, såväl i tal som skrift. Har du dessutom andra språkkunskaper ser vi det som meriterande. B-körkort är meriterande.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-12-03

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 5
Tillträde 2022-02-01
Tillträde 2022-02-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-128
Kontaktperson Carina Persson
Enhetschef
0738-53 20 57
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
044-13 59 72
Sista ansökningsdag 2021-12-03