Parkarbetare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi inom Tekniska förvaltningen/Anläggning ansvarar för att utveckla, underhålla och driftsätta kommunens infrastruktur i form av, grönytor, trafik, gator, torg, natur och skyddsvallar samt VA försörjningen. Vi söker nu en parkarbetare som kan arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom grönyteskötsel i kommunen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som parkarbetare med placering i Kristianstads fina stadspark, Tivoliparken. En historisk miljö där vi arbetar långsiktigt med att bevara och utveckla befintligt park och arboretum. Förutom parken och sommarblommorna sköter vi också utemiljöer på fastigheter och förbereder inför evenemang. Du är även en ambassadör för staden och vår verksamhet ute i våra offentliga miljöer. Du kommer att ingå i ett trevligt arbetslag med varierande arbetsuppgifter såsom gräsklippning, trimning, häckklippning, planteringar, ogräsbekämpning, beskärning, skötsel av fontäner, trädvård, trädfällning och diverse underhåll. Du kommer även handleda andra personer i olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder. I arbetet förekommer tunga lyft vilket kräver god fysik. Beredskap kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Du som söker har minst gymnasial trädgårdsutbildning med inriktning grönyteskötsel eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig samt utbildning för motorsåg A+B med lång erfarenhet. Har du utbildning för motorsåg C, E, liftutbildning, röjsågskörkort samt Arbete på väg 1 och 2 är det meriterande.

Vi vill att du har flerårig erfarenhet av yrkesmässigt arbete inom park och trädgårdsskötsel och gärna dokumenterad växtkunskap och beskärning. B-körkort är ett krav. Arbetet kräver att du har datorvana och att du behärskar svenska i tal och skrift. Kunskaper i engelska är meriterande. Som person är du driven, flexibel och noggrann. Vidare har du god samarbetsförmåga och social kompetens.

Övrigt

Sista ansökningsdag är 2021-12-20

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-51
Kontaktperson Therese Hörnquist
Driftledare
0733-13 40 54
Facklig företrädare Jens Svensson
Kommunal
0733-17 19 26
Sista ansökningsdag 2021-12-20