Socialsekreterare Barn och ungdom

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Barn och ungdomsverksamheten bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att kunna erbjuda en socialtjänst med god kvalité för våra medborgare. Verksamheten ansvarar för utredningar och insatser för barn och ungdomar 0-20 år som är i behov av skydd och stöd. Vidare arbetar verksamheten även med familjerättsärenden och förebyggande insatser och förebyggande arbete i Kristianstad kommun. Barn och ungdomsverksamheten består av sex enheter:

• Enheten för förebyggande arbete
• Utredningsenhet 1 (Mottagningsteam och Utredningsteam 1)
• Utredningsenhet 2 (Utredningsteam 2 och Utredningsteam 3)
* Öppenvårdsenheten
* HVB enheten
* Uppdragsenheten

Arbetsuppgifter

Vi är en förvaltning som satsar på våra medarbetare och satsar på kontinuerlig kompetensutveckling genom bland annat olika projekt och utvecklingsarbeten. Exempelvis har vi satsat mycket på att arbeta med Signs of safety och kompetenshöjning inom detta.

Med anledning av att flera av våra socialsekreterare fått andra tjänster, två av våra medarbetare är föräldralediga samt att vi behöver utöka med en tjänst söker vi nu fyra tillsvidareanställda socialsekreterare och två vikarier.

Som socialsekreterare i något av de utredande teamen handlägger du utredningar och insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och enligt Lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) för barn/ungdomar i åldern 0-20 år. Du ansvarar, utifrån delegation, för rättssäker handläggning och beslut i enskilda ärenden samt att upprättade rutiner följs. Vidare krävs det att du har lätt för att samarbeta inom förvaltningen, men även med externa samarbetspartners som skola, sjukvård, polis m.fl. Du har även ansvar för att följa upp de insatser som beviljas efter att en utredning har genomförts.

Socialsekreterarna på Utredningsenheterna är indelade i fyra team, ett mottagningsteam och tre utredande team. Det är ca tio socialsekreterare i varje team som har en varsin arbetsledande teamledare. Detta ger en god möjlighet till kontinuerlig handledning i det dagliga, emellanåt svåra, arbetet som utförs.

Barn och ungdomsverksamheten i Kristianstad medger en stor möjlighet till personlig och professionell utveckling. Är du intresserad av att vara en del av detta arbete är du välkommen att ansöka om de utannonserade tjänsterna.


Som nyanställd hos oss ingår du i ett introduktionsprogram där du erbjuds genomgå så kallade kortutbildningar inom relevanta områden såsom till exempel "Handläggning och dokumentation", "Missbruk" och "Samtal med barn".

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning. Erfarenhet inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård är meriterande. Vi ser gärna att du har genomgått utbildning i BBiC och i Signs of safety.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetet behöver du datorvana och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Erfarenhet av arbete i verksamhetssystemet Lifecare och Signs of safety är meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och i din yrkesroll, strukturerad, flexibel, kreativ och modig. Du behöver våga se, ta ansvar och kunna hantera svåra akuta situationer. Vidare behöver du kunna arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och samarbetspartners

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-11-02

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 6
Tillträde Vi erbjuder 4 tillsvidaretjänster samt 2 vikariat. Vikariaten varar till och med 2022-02-28 samt 2022-08-15. Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-66
Kontaktperson Åsa Jidebom
Enhetschef
044-13 22 64
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Dan Nilsson
Akademikerförbundet SSR
044-13 25 88
Sista ansökningsdag 2021-11-02