Rektor för fritidshemmen vid Kulltorpskolan och Parkskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Centrala Kristianstad växer! Skolområde östra växer! 1+1 ska bli 3!

Vi erbjuder ett unikt tillfälle att få utveckla fritidshemmen på Parkskolan och Kulltorpskolan. Rektorerna på Parkskolan F-6 och Kulltorpskolan F-6 söker en kollega som brinner för fritidshemmen. Tillsammans kommer ni att utveckla skolorna under paraplyet för en framgångsrik undervisning.

Parkskolan ligger i centrala Kristianstad och har cirka 340 elever varav 160 just nu är inskrivna på fritidshemmet. Kulltorpskolan ligger en kilometer därifrån och har cirka 360 elever varav 210 är inskrivna på fritidshemmet. Båda skolorna satsar på rörelse och rörelseglädje och ingår i den nationella rörelsesatsningen. På båda skolorna bedrivs också ett aktivt värdegrundsarbete.

Du kommer att ha personalansvar samt ansvara för eleverna vid respektive fritidshem. I skolområdet finns även andra stödfunktioner som skolchef, ledningsgrupp, en god administration, tillgång till ekonomistöd med mera. Du kommer att ingå i skolområde östras ledningsgrupp vars motto är: Tillsammans når vi oanade höjder! Gör detta dig nyfiken på mer? Välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att om sätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för 25 medarbetare. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför förskolan/skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat som också har förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation. Givetvis kan du sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Vi vill även att du har kunskaper om de nationella målen och skolans/fritidshemmets roll i samhället. Erfarenhet av det statliga styrsystemet för förskola/skola är också ett krav.

Genomgått ledarskapsutvecklingsprogram eller rektorsprogram är meriterande. Väl vitsordad chefserfarenhet är meriterande liksom dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation samt erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-22

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-342
Kontaktperson Åsa Hallén Olofsson
Skolchef
0733-13 54 58
Facklig företrädare Birgitta Olsson
Lärarförbundet
044-13 48 88
Facklig företrädare Anja Nilsson
Lärarnas riksförbund
0760-25 26 91
anja.nilsson@utb.kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2021-10-22