Trafikingenjör

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi behöver förstärka vår specialistenhet med trafikingenjörer. På Specialistenheten arbetar åtta personer trafikplanering, cykel- och fotgängarfrågor, tillgänglighetsfrågor, myndighetsutövning men också parkeringsövervakning.

Vill du vara med och arbeta med trafikmiljön i Kristianstad? Vi erbjuder ett intressant arbete där du tillsammans med övriga trafikingenjörer och trafikadministratörer medverkar till att skapa en funktionell, tillgänglig och trygg trafikmiljö och bidrar därmed till samhällsnyttan.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar ärendehandläggning som till exempel uppföra lokala trafikföreskrifter, genomföra mindre trafikutredningar, planering av åtgärder inom trafiksäkerhet och trafikreglering. Du deltar med din trafikkompetens i våra infrastrukturprojekt.

Du kommer också att arbeta med handläggning av trafikanordningsplaner, hantera medborgarfrågor samt att svara på interna och externa remisser ingår också. Kontakt med allmänhet och myndigheter ingår också.

Utöver tillsvidaretjänsten söker vi även tillfälligt en förstärkning i trafikgruppen.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning med inriktning inom trafikområdet såsom trafikteknik, väg och vatten eller samhällsplanering, eller annan utbildning, tillsammans med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Vi vill att du har minst ett års erfarenhet av arbete med liknande frågor, exempelvis myndighetsutövning, trafikplanering eller att du har arbetat som trafikingenjör. Erfarenhet av att utfärda trafikföreskrifter är meriterande.

Då kommunikation och dokumentation ingår i din roll kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och hanterar Officepaketet i ditt dagliga arbete. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig runt i kommunen vid behov.

För att lyckas i din roll har du förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Vidare har du förmågan att tillämpa specialiserad och detaljerad expertkunskap samt förmågan att förmedla denna till andra på ett pedagogiskt sätt. Du visar förståelse för och drar nytta av organisationens olika expertområden. Förmåga att planera och organisera ditt arbete är en förutsättning. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-21

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Vi erbjuder två tjänster båda på heltid med start enligt överenskommelse. En tillsvidareanställning och en allmänvisstidsanställning på 12 månader med möjlighet till förlängning i 6 månader
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-44
Kontaktperson Ulrika Åkesson
Enhetschef
044-13 26 40
Facklig företrädare Fredrik Thomasson
Vision
0733-13 54 27
Facklig företrädare Sara Carlsson
Naturvetarna
044-13 21 93
Sista ansökningsdag 2021-10-21