Lärare i matematik gymnasiet/IM, Christian 4:s gymnasium

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Christians 4:s gymnasium IM har en verksamhet som riktar sig till elever som av olika anledningar har lämnat sitt nationella program. Eleverna läser gymnasie- och grundskolenivå. De kompletterar eller fullföljer tidigare kurser.

Nu söker vi en fantastisk lärare som kan möta dessa elever. För tjänsten krävs det att du har lätt att skapa goda relationer till ungdomarna och stöttar dem för att komma vidare i sina studier, praktik, arbete eller annan aktivitet. Verksamheten arbetar i tät kontakt med KAA (kommunalt aktivitetsansvar).

Är du högstadielärare eller gymnasielärare i matematik och har ett brinnande intresse för att se elever lyckas, då kan detta vara ett arbete för dig. Du kommer att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier i ett litet team där undervisningen är flexibelt upplagd efter elevernas behov.

Arbetsuppgifter

Förutom ditt arbete inom IM kan vi även erbjuda undervisning på de nationella programmen på skolan.

I arbetet ingår undervisning utifrån gymnasiets läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö, planerar din väl samt bidrar till en god arbetsmiljö.

Du använder dig av ungdomars vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt vetenskaplig grund när du planerar och individanpassar din undervisning. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över ert arbete, i syfte att ständigt utvecklas.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i ämnet matematik inom gymnasieskolan alternativt grundskolan. Vi vill att du har erfarenhet från arbete som lärare inom gymnasiet och/eller grundskolan med ansvar för undervisningen.

Du har även kunskap om och förmåga att leva upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Din didaktiska och pedagogiska förmåga använder du för att skapa individanpassad och intresseväckande undervisning, där dokumentation om elevens förmåga ligger till grund.

Du har förmåga att omsätta läroplanens mål samt använda dig av händelser i omvärlden, ungdomars vardag och aktuell forskning i undervisningen. Både intresse och kunskap att kunna integrera digital teknik som redskap i undervisningen krävs.

Genom ett professionellt bemötande, förtroendefulla relationer och förmåga att tydligt kommunicera mål och förväntningar skapar du en trygg lärmiljö. Du vill ständigt utveckla ditt och gruppens arbete genom kollegialt lärarande.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga lärarlegitimation alternativt examensbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdra ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i Skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-25

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är ett vikariat på heltid med start enligt överenskommelse fram till 22-06-15.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-348
Kontaktperson Annika Löfgren
Rektor
044135270
Facklig företrädare Lars Nilsson
Lärarnas Riksförbund
0733-13 95 99
Facklig företrädare Leutrim Halitaj
Lärarförbundet
0735-26 31 06
Sista ansökningsdag 2021-10-25