Kurator, Centralskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Centralskolan är en central skola i Kristianstad belägen på Östermalm. På skolan arbetar alla pedagoger gemensamt för att eleverna skall få de bästa förutsättningarna att nå målen. Då skolan ligger centralt tar du dig lätt till arbetsplatsen med tåg eller buss. Skolans elever besöker ofta utflyktsmål i närheten såsom museet, naturum, Tivoliparken, Björket mm. Vi har de senaste åren genomgått en stor förändring där vårt gemensamma motto är en skola för alla. Skolan präglas av trygghet- och studiero genom en tydlig lektionsstruktur och medvetet användande av olika strategier såsom bildstöd, anpassningar, rörelseaktiviteter, samverkan, närvarande elevhälsoteam och närvarande kompetenta pedagoger. Skolan är aktiv inom idrottsförbundets rörelsesatsning vilket ingår i tjänsten att vara delaktig i. Som kurator på Centralskolan ges du möjligheter att vara en del av ett kompetent team och samarbete är viktigt då du har en viktig roll med din kompetens. Du förväntas vara aktiv i ett förebyggande och främjande elevarbete. Tillsammans med kuratorer på närliggande skola förväntas du vara delaktig i kuratorernas årshjul där ni tillsammans arbetar förebyggande och främjande i skolornas olika klasser. Du förväntas vara synlig och närvarande bland eleverna samt delta aktivt i skolans rörelsesatsning. Helt enkelt en tjänst vi själva skulle vilja ha! Sök!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta förebyggande och främjande med förekommande skolkurativa arbetsuppgifter som t ex gruppövningar, rörelsesatsning, rådgivning, stödsamtal, information och utredning. Du kommer att ha ett mycket nära samarbete med kuratorskollegor, rektor, skolsköterska och specialpedagoger samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har ART och DISA utbildning. Vi ser gärna att du har kompetens inom olika samtalstekniker såsom Repulse, MI, KBT, ACT mfl.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt. 


När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. 

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde 2022-01-01
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-343
Kontaktperson Ulrika Åkerberg
Rektor
044-136617
Facklig företrädare Jeanette Nilsson
Lärarförbundet
0724-67 81 85
Facklig företrädare Fredrik Jeppsson
Lärarnas Riksförbund
0733-13 48 86
Facklig företrädare Anna-Lena Bjerstedt
Vårdförbundet
Telefon: 0771-420420
Sista ansökningsdag 2021-10-31