Socialsekreterare med inriktning våld i nära relation

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet. Vi arbetar utifrån vår vision Möjlighet att lyckas och vår värdegrund som utgår från de fem begreppen: Respektfull, Delaktighet, Resultatinriktad, Professionell och Tillitsfull. Orden är grunden i vårt varumärke och de beskriver hur förvaltningen vill uppfattas av dem vi är till för. Hos oss arbetar vi bland annat med försörjningsstöd, boendefrågor, budget och skuldrådgivning, våld i nära relationer och att stödja ungdomar och vuxna i integration och etablering i det svenska samhället. Verksamheten Utredning har ca 90 medarbetare som arbetar för att nå målet att ha en etablerad och självförsörjande befolkning. Verksamheten är fördelat i enheter med team och teamledare. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla arbetet med Våld i nära relationer.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss arbetar du bland annat med följande:
- Utreda och bedöma ärenden som avser våld i nära relation samt övriga brottsoffer.
- Motivera våldsutsatta att ta emot stöd och följa upp insatser.
- Ge stöd till våldsutsatta och stödja enskilda i riktning mot att bli etablerade i ett nytt sammanhang när det inte går att bo kvar i det egna hemmet.
- Ge information och vägledning i samhällsfrågor samt handlägga ekonomiskt bistånd (kopplat till våldsutsatthet).
- Genomföra placeringar i t.ex. skyddat boende och tillfälligt boende. Beredskap ca 1 dag i veckan för mottagande av akuta ärenden under ordinarie arbetstid ingår i tjänsten och vid behov kan det förekomma att arbetstiden förlängs något om en akut placering måste göras
- Ge vägledning till andra professionella i ärenden som rör våldsutsatta.
- Bidra till verksamhetsutveckling inom området.
- Samordna insatser och initiera samverkan internt och med andra myndigheter.

Hos oss får alla nya medarbetare förvaltningens utbildning om i våld i nära relation. 

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet av att arbeta med våldsutsatta. Har du kurs eller utbildning i motiverande samtal och krisstöd, riskbedömningsinstrumenten Sara, SAM, Patriark och FREDA är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning, utreda och bedöma våld avseende vuxna, möta människor i kris och motivationsarbete.

I arbetet förekommer dokumentation och kommunikation som kräver att du har god datorvana och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du kan kommunicera på arabiska. Har du erfarenhet från verksamhetssystemet Lifecare är det meriterande. Tjänsten kräver B-körkort. 

Det är viktigt att du är en trygg person som ser möjligheter framför hinder och du har god förmåga att motivera enskilda till en förändring. Du har förmågan att prestera i en pressad miljö och hantera svåra situationer. Du förblir optimistiskt inför utmaningar och har förmågan att acceptera och lära av kritik.

Du trivs både med att arbeta i grupp och självständigt. Du är ansvarstagande och förhåller dig till uppsatta mål och förväntningar på ett sätt som även skapar engagemang hos andra. Du är van att arbeta i en tillitsstyrd organisation och förstår att samverkan är nyckeln till framgång.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-25

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer löpande kalla till intervju.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-71
Kontaktperson Linnea Persson
Enhetschef
044-135929 linnea.persson2@kristianstad.se
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
044-13 59 72
Facklig företrädare Christian Nilsson
Akademikerförbundet SSR
044-13 54 54
Sista ansökningsdag 2021-10-25