Tekniker

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Hjälpmedelscentrum Östra Skåne (HÖS) sköter hjälpmedelsförsörjningen för kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Ystad, Östra Göinge. Vi är en växande verksamhet i ständig utveckling. Vårt arbete och värdegrund baseras på ett professionellt bemötande med god service och ständiga förbättringar. Våra ledstjärnor är respekt, kommunikation och yrkesskicklighet.

Två av våra kollegor har valt att gå vidare till nya arbeten och vi söker därför två nya tekniker till Hjälpmedelscentrum Östra Skåne, en med inriktning uteservice och en med inriktning rekonditionering.

Arbetsuppgifter

Som tekniker på HÖS arbetar du främst med service, reparationer, rekonditionering och transport av medicintekniska hjälpmedel. Vi arbetar i egna lokaler på Ängamöllan i Kristianstad samt ute hos kunderna, både i boenden och hemma hos användarna över hela östra Skåne.

Tjänsten som tekniker på HÖS innebär bland annat reparation, montering och underhåll, men kan även innebära rekonditionering och transport av hjälpmedel. Transporten till hemadresser görs i 3.5 tons lastbilar som får framföras med B-kort. Men vi har även lastbil som kräver YKB inom enheten, vilken levererar till kommunernas centrala förråd. Vi ser gärna att sökande har C körkort.

I enheten finns det tre olika inriktningar av tekniker.
Uteservice som innebär att man arbetar till största del själv och ansvarar för reparationer, förebyggande underhåll, besiktningar, anpassningar med mera ute hos kunder/användare i östra Skåne.
Transport/Hemtransport som i huvudsak levererar och hämtar hjälpmedel hemma hos användaren eller i kommunförråd, men det innebär även en del reparationer, förebyggande underhåll och rekonditionering. På hemtransport jobbar man alltid i par medan transport är ensamarbete.
Den tredje inriktningen är rekonditionering som framför allt rekonditionerar och anpassar hjälpmedel efter beställningar innan de skickas ut, men gruppen utgör även utfyllnad i de två tidigare grupperna vid behov på grund av hög arbetsbelastning, samt planerad och oplanerad frånvaro. Enheten består idag av 16 medarbetare.

Som utetekniker har du ett stort eget ansvar och planerar dina rundor och arbeten själv men även tillsammans i gruppen, vilket ställer krav på ett bra ordningssinne. Du har daglig kontakt med förskrivare, användare och andra personer/funktioner. Avrapportering och informationshämtning gör du i vårt verksamhetssystem.

På rekonditionering arbetar du i grupp med att rekonditionera, återställa och anpassa hjälpmedel. Avrapportering och informationshämtning gör du i vårt verksamhetssystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd treårig gymnasieutbildning, föredragsvis med en tekniks inriktning eller annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer som likvärdig.
Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har grundläggande datorkunskaper och att du kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav och vi ser gärna att du även har C-körkort.

I ditt arbete är du självgående och kan strukturera dina uppgifter på ett effektivt sätt.
Som person är du lugn och stabil i stressade situationer och du kan fokusera på rätt saker. Vi möter människor som kan befinna sig i känslomässigt svåra situationer, vilket kräver att du är bra på att läsa av situationen och anpassa dig efter den. Du bemöter andra på ett serviceinriktat och tillmötesgående sätt. Vidare måste du ha ett eget driv att vilja bli effektivt i din yrkesroll.

Som person är du flexibel och kan snabbt kan ställa om inför nya förutsättningar, du ser möjligheter i förändringar. Du skall förstå flödet som finns på arbetet och att leverera med hög kvalitet skall vara en självklarhet. Då det kan förekomma tunga lyft och en del obekväma arbetsställningar samt fysisk aktivitet är det krav att du har en god fysisk förmåga.

Arbetet kräver att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Vidare har du förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Att du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag.

Inom teknikerenheten ställs det krav på att arbeta i ett lag för att hålla nere volymerna av returnerade hjälpmedel på rätt sätt och nivå samt att du är redo för att åka ut och hjälpa de andra teknikerinriktningarna vid behov.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-18

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Tillträden enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-72
Kontaktperson Marcus Rydlund
Enhetschef
044134261 marcus.rydlund@kristianstad.se
Facklig företrädare Ulf Svensson
Kommunal
044-13 42 45
Sista ansökningsdag 2021-10-18