Projektledare, Tekniska förvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Tekniska förvaltningens anläggningsavdelning ansvarar för projektering, byggnation och förvaltning av kommunens ledningsnät, allmänna platser, parkmark, skyddad natur och de kommunala vägarna. Just nu bygger genomför vi stora trafikförbättringsprojekt i och kring Kristianstad. Avdelningen hanterar även den myndighetsutövning som följer tekniska förvaltningens väghållningsansvar och markförvaltande.

Kommunen befinner sig i ett spännande skede med många samhällsbyggnadsprojekt där projektledaren har en viktig funktion.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Tekniska Förvaltningen/Anläggning leder du på uppdrag bygg- och anläggningsprojekt till fastställd tid, kostnad och innehåll. Förekommande projekt omfattar områden inom gator och vägar, vatten och avlopp, parker, lekplatser med mera. Rollen spänner över ett brett kompetensområde och du driver ett flertal projekt parallellt.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat delaktighet i förstudier, projektplanering, upprätta tidplaner, kalkyler, framtagande av kravspecifikationer för upphandlingar, ÄTA-hantering, projektering, framdrift av projektens genomförande, besiktning och ekonomisk uppföljning. Att bedöma risker och att presentera/rapportera projektets framåtskridande är en viktig del i arbetet. Projektgrupperna kan bestå av exempelvis projektörer, specialister, arbetsledare med flera.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå, men även annan utbildning eller med längre erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom infrastruktur som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du projektledarutbildning är det meriterande. Vidare har du minst två (2) års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledning som projektledare, projektingenjör eller motsvarande.

Arbetet kräver erfarenhet av entreprenadjuridik såsom AB, ABT, ABK och AMA. Du har goda kunskaper i Officepaketet och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Erfarenhet av LOU är meriterande liksom kunskaper i Microsoft Projekt. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

För att trivas i rollen behöver du ha förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut och ha en god initiativförmåga. Du skapar och bibehåller goda relationer, både intern och externt och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.
Vidare har du förmågan att planera och organisera ditt arbete, har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-24

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-43
Kontaktperson Ulrika Åkesson
Enhetschef
044-13 26 40
Facklig företrädare Johan Isberg
SACO
044-13 62 36
Facklig företrädare Fredrik Thomasson
Vision
0733-13 54 27
Sista ansökningsdag 2021-10-24