Stödassistent Gruppbostad Saxamöllevägen/Forsakarsvägen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi personal till båda våra gruppbostäder i Degeberga. Vi genomför en rad olika förbättringsarbeten och vill gärna ha med nya kollegor på resan. Det finns ett befintligt samarbete mellan gruppbostäderna och du kan komma att schemaläggas på det andra boendet.

Vi söker både dig som kan arbeta dag/kväll/helg.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder:

- individuellt stöd och omvårdnad
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- Stödja kundernas delatighet i fritids- och kulturaktiviteter
- Stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- Stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet
- Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- I förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska


Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt vård- och omsorgsprogram alt godkänt barn- och fritidsprogram eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du som söker har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du tidigare även arbetat med omvårdnadsnära arbete och eller pedagogiskt arbete inom LSS-verksamhet. Har du tidigare arbetat som stödassistent är det meriterande liksom erfarenhet av kontaktmannaskap.

Du har grundläggande kunskap i att använda dator och gärna erfarenhet av arbete i journalsystem som LifeCare. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Vi söker dig som är socialt kompetent och har god samarbetsförmåga, är stresstålig, flexibel och finner lösningar i vardagen. Du har ett professionellt bemötande mot alla du möter i ditt arbete. Vidare har du förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån ett helhetsperspektiv, kan fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och kan utföra arbete på uppdrag av andra. Som person är du lyhörd för kundens behov. Du kan arbeta både själv och tillsammans med kollegor.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-10-25

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 3
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-104
Kontaktperson Karl-Henrik Bulandr
Enhetschef
044-13 28 87
Facklig företrädare Camilla Petersson, Saxamöllevägens gruppbostad
Kommunal
0733-13 93 56
Sista ansökningsdag 2021-10-25