Stödassistent Daglig verksamhet Cykelomsorgen/Saveko

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Saveko/Returhuset och Cykelomsorgen är en stor daglig verksamhet för personer med intresse för Cykelservice, återbruk, montering och butik. Verksamheten är förlagd på Snårarp, kommunens återvinningstation. Deltagarna arbetar med att ta tillvara på och demontera inkomna saker från allmänheten, sekretessmalning av papper och även insamling och försäljning i vår secondhand butik Returhuset. På arbetsstationen Cykelomsorgen som du kommer ha huvudansvar för reparerar vi cyklar som kunder lämnar in men också till försäljning i butiken. Verksamheterna ingår i det vi kallar producerande verksamheter vilket innebär att vi arbetar med leveranser mot kunder.

Arbetsuppgifter

Hos oss arbetar personer med intellektuella funktionsnedsättningar och sysselsättningen utförs efter individuell förmåga som ska leda till ökad självkänsla och självkännedom. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik i form av struktur och alternativ kommunikation som bildstöd och tecken som stöd. Att deltagarna ska vara delaktiga i utformandet av sin dagliga sysselsättning är en självklarhet. Det sker genom arbetsplatsmöten, upprättande av genomförandeplaner men också i det dagliga samtalet och arbetet.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra deltagare:
- individuellt stöd i sina aktiviteter på den dagliga verksamheten
- utveckla och upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen
- Stödja deltagarnas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå
- Stödja deltagarnas självbestämmande och personliga integritet
- Svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer
- Vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp
- Praktiskt och teoretiskt stöd i deltagarnas arbete på Cykelomsorgen
- Körning med bil och truck förekommer i hög utsträckning

Kvalifikationer

Vi söker dig som ser styrkor och förmågor och kan hjälpa våra deltagare att bygga på dem. Du är positiv och socialt kompetent med en god samarbetsförmåga. Vidare behöver du även vara flexibel, stresstålig och kan utföra arbete på uppdrag av andra men du kan även fatta egna beslut och arbeta individuellt tillsammans med deltagare. Det är viktigt att du har intresse och förmåga av vår verksamhet och dess innehåll dvs praktiskt arbete med cykelservice, montering och returbruk. Vi ser gärna att du har kunskaper inom AKK (bildstöd och tecken som stöd) och social dokumentation. Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska i tal och skrift.
Arbetet kräver B-körkort och det är en fördel om du har truckkort samt vana av att köra truck.

Du har utbildning från barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete eller vård- och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi vill att du också har erfarenhet av att arbeta med människor med intellektuella funktionsnedsättningar.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-09-28

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-91
Kontaktperson Jenny Thulin
Enhetschef
044-136381
Facklig företrädare Kommunal
044-13 4 78
Sista ansökningsdag 2021-09-28