Barnskötare, Uddegårdens förskola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du barnskötare? Vill du bli en av oss på Uddegårdens förskola? Vi söker dig som, liksom oss, brinner för ditt yrke och värdesätter pedagogisk utveckling och att att få andra att växa. Både kollegorna som du arbetar tillsammans med och barnen du möter i vardagen på vår förskola. Vi erbjuder dig en arbetsplats på en förskola som har lika nära till centrala Kristianstad som till naturen. Vi använder närområdet som en naturlig del i vår pedagogiska verksamhet och besöker gärna både utflyktsmål in mot centrum och ut mot Hammarsjön. Aktuellt hos oss just nu är ett språkutvecklande arbetssätt med stort fokus på litteraturens betydelse för barns språkutveckling.

Vill du bli en av oss? Tveka inte att skicka in en ansökan.

Arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet.  Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Du som söker har någon av följande utbildningar;
• gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 2250 godkända poäng.
• vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 1700 godkända poäng.

Det är också ett krav att du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1 a/b eller c (100p).

Det är en fördel om du har dokumenterad erfarenhet från arbete som barnskötare eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter alternativt annan arbetslivserfarenhet. Du behöver goda datorkunskaper och vi ser gärna att du har kompetens i TAKK. Kunskaper och erfarenheter av arbete med barn i behov av särskilt stöd samt barn med annat modersmål är meriterande.

Du behöver kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling. God samarbets- och kommunikationsförmåga är egenskaper vi efterfrågar men också empatisk förmåga. Arbetet kräver att du kan arbeta vid både öppning och stängning i förskolan.


När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna gå vidare med din ansökan behöver du bifoga betyg från de utbildningar/kurser du gått.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-09-22

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 2
Tillträde Vi erbjuder två tjänster: Tillsvidare på 100% med tillträde 2021-11-01. Allmän visstidsanställning på 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse med varaktighet till och med 2021-02-28
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-322
Kontaktperson Therese Jangbo
Rektor
0729-84 18 02
Facklig företrädare Ingela Hildingsson
0733-134966
Sista ansökningsdag 2021-09-22