Lärare Yrkeshögskolan, Tandsköterskeutbildningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi utbildar till arbete!

På Yrkeshögskolan Kristianstad skräddarsyr vi utbildningar efter branschers behov. Det innebär ett tätt samarbete och nätverkande med arbetslivet vilket gör att vi hela tiden ligger i framkant så att våra studerande är eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi har god måluppfyllelse vad gäller direkt anställning efter avslutad utbildning.

Våra medarbetare bär en yrkesstolthet som lärare, men också som erfarna yrkesverksamma med en fot i yrkesbranschen. Vi söker nu en lärare till tandsköterskeutbildningen som vill vara en del av utbildningen och Yrkeshögskolan Kristianstad.

Ta chansen att bli en av oss! Läs gärna mer på yhkk.se

Arbetsuppgifter

Som lärare undervisar du studerande i enlighet med kursplanernas mål. Du omsätter din yrkeskunskap i praktiska, pedagogiska och arbetsliknande utbildningsmoment, där teori och praktik samverkar. Vidare leder du arbetet så att en trygg och utvecklande lärandemiljö skapas samt stimulerar studerande till lärande och eget ansvar. I rollen ingår det att individanpassa och planera undervisningen liksom att använda alternativa lärverktyg.

Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor med syftet att utvecklas såväl pedagogiskt som yrkesmässigt. Du gör bedömningar och analyser av den studerandes behov och resultat.

Du verkar ständigt för och undervisar i, en god och säker arbetsmiljö samt tar ansvar för utrustning i utbildningen. I rollen ingår att omvärldsbevaka, det vill säga, hålla sig a jour om vad som händer i branschen, nya metoder, material med mera.
I arbetet ingår att skapa, utveckla och vårda förtroendefulla relationer till de studerande, samarbetspartners med flera och dessa ska genomsyras av positiva förväntningar.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med inriktning tandvård och i andra hand du som har lärarexamen med inriktning tandvård . I tredje hand dig som har högskolebehörighet så att du kan söka yrkeslärarutbildningen (90 hp) med start hösten 2022. Du har utbildning till tandsköterska eller tandhygienist.

Det är meriterande om du har en pedagogisk högskoleutbildning, pedagogiska kurser, utbildningsledarutbildning inom Yrkeshögskolan eller har specialiserade yrkeskunskaper inom hälsovård.

Du är trygg och stabil i din yrkesroll med förmåga att leda studerande. Det är meriterade om du har har pedagogisk erfarenhet från att ha arbetat som pedagog eller utbildare. Vi ser gärna att du har förmåga att individanpassa och variera undervisningen utifrån den målgrupp du ansvarar för. Förmåga att analysera och bedöma de studerandes utveckling, kunskaper, färdigheter och kompetenser är meriterande. Det är en fördel om du har grundläggande kunskaper kring företagande.

För att lyckas i rollen kan du skapa förståelse för säker arbetsmiljö och risker för ett långt och hållbart arbetsliv. Du har en god kommunikativ förmåga liksom god samarbetsförmåga vilket är ett krav då arbetet innebär lagarbete, många kontaktytor, skapa, behålla och vårda kontakter där det krävs lyhördhet och empatisk förmåga.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-09-29

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid / deltid
Antal sökande 1
Tillträde Sysselsättningsgraden är 80-100% med tillträde 2022-01-10.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-318
Kontaktperson Annika Persson
Rektor
044-13 28 21
Sista ansökningsdag 2021-09-29