Stödpedagog

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Ringelund är en gruppbostad där man framförallt arbetar med stöd och omvårdnad gentemot personer med autism. 4/5 kunder är äldre medan den femte är en ung person under 20 år. Arbetsgruppen behöver förstärkas med pedagogisk kompetens. Vi söker därför en stödpedagog som också har en omvårdnadsutbildning och tillika erfarenhet från arbete från autismområdet.

Arbetsuppgifter

I arbetet som stödpedagog förväntas du:
• Handleda och implementera pedagogiska arbetssätt i det kundnära arbetet. Detta inkluderar att ta fram pedagogiskt material till medarbetare. Du ansvarar för att det pedagogiska arbetet utvecklas i nära samarbete med enhetschef.
• Ur ett kundperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundens delaktighet, självbestämmande och integritet.
• I det kundnära arbetet stödja arbetsgruppen till ett utvecklande arbetssätt.
• Handleda kollegor i att skriva och uppdatera genomförandeplaner.
• Kontinuerligt uppdatera dig kring pedagogisk och evidensbaserad kunskap och informera och handleda arbetsgruppen kring detta.
• Arbeta för att olika typer av alternativ och kompletterade kommunikation implementeras i det individuella arbetet kring kunden.
• Söka, sortera, inhämta och sprida fakta, information och nya rön av betydelse för det kundnära arbetet.
• Handleda studerande så att teori och praktik kopplas samman.
• Liksom övriga medarbetare ska du medverka i de dagliga arbetsuppgifterna på servicebostaden

Det pedagogiska arbetet kan efterhand även innefatta de övriga gruppbostäderna i området; Munkeberg och Fröknegårdsvägen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning. Du har även erfarenhet av att arbeta med människor med autism.

Du har förmåga att kommunicera väl på svenska i både tal och skrift då kommunikation är en stor del i ditt arbete. Allmän datorvana och kunskap i Officepaketet behövs för dokumentationens skull. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i LifeCare. Arbetet kräver att du kan köra bil och minibuss, B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person är du strukturerad och ansvarstagande med en förmåga att samarbeta i en mindre grupp. Du är öppen för utveckling och förändring och har ett positivt engagemang för att arbeta med människor. Ett professionellt bemötande är för dig självklart och du har förmåga att motivera och entusiasmera din omgivning.
Du har förmåga att självständigt planera arbetet och du kan fatta egna beslut. Vidare har du förmåga att respektera fattade beslut och du kan utföra arbete på uppdrag av andra. Självklart främjar du en god arbetsmiljö och finner lösningar i vardagen.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-09-20

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-88
Kontaktperson Helen Hildinggren
Enhetschef
044-135351
Facklig företrädare Gull-Britt Petersson
Arbetsplatsombud
044-245972
Sista ansökningsdag 2021-09-20