Arbetsterapeut

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

En av våra duktiga arbetsterapeuter har nu gått på föräldraledighet och vi söker därför en ny kollega som vill komma in och vara en del av vårt team som arbetar mot särskilt boende LSS och dagligverksamhet. Vår utgångspunkt är i centrala Kristianstad men vi arbetar mot hela kommunen.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut i teamet som arbetar mot boende LSS ansvarar du för rehabilitering och habilitering i hemmiljö samt på daglig verksamhet. Du följer arbetsterapiprocessen och utför aktivitetsbedömningar, bedömer behov av insats, ordinationer, delegering till omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet och delaktighet i sin vardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet inom yrket är meriterande liksom god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter behöver du god datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Som person har du förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Din förmåga att arbeta med andra människor, att lyssna, visa empati och respekt kommer väl till pass i arbetet. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Vidare har du förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-09-30

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder ett vikariat på heltid, med varaktighet till och med 2022-06-30.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-86
Kontaktperson Pillan Lindbergh,
Enhetschef Rehabenheten
044-13 23 52
Facklig företrädare Rebecca Augustsson
Sveriges Arbetsterapeuter
0724-67 83 15
Sista ansökningsdag 2021-09-30