Fritidsstrateg

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens satsningar vad gäller bland annat bibliotek, bad-, idrotts- och friluftsanläggningar, Kristianstads teater, Kulturhuset Barbacka, Kulturkvarteret, fritidsgårdar och föreningsbidrag. Vi arbetar över ett brett fält och är för närvarande ca 100 medarbetare inom verksamheterna. Tjänsten är placerad på kultur- och fritidsförvaltningens kansli och ingår där i fritidsteamet, bestående av tre fritidsstrateger och friluftsstrateg.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill utveckla fritids- och idrottsområdet i kommunen, genom ett brett samarbete internt och externt. Tjänsten har huvudansvar för, och sköter bokning av idrottsanläggningar. Införande av ett nytt boknings- och bidragssystem, Rbok, pågår och fritidsstrategen ansvarar för utvecklingsfrågor kring systemet utifrån kultur- och fritidsverksamhetens behov. Övriga arbetsuppgifter är bland annat handläggning av bidrag och lotterier samt ansvar för utveckling av Fritidsbanken.

Fritidsstrategen har mycket kontakt med det lokala föreningslivet inom verksamhetsområdet. Tjänsten innebär också tätt samarbete med övriga fritidsstrateger, ett teamarbete med olika ansvarsområden. Tjänsten är en kombination av strategiskt och operativt arbete.
Att strategiskt arbeta med fritids- och idrottsområdet förutsätter kontaktytor inom olika verksamheter samt ett helhetstänk vad gäller lokala, regionala och nationella perspektiv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom idrotts- eller fritidsvetenskap eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Rollen kräver erfarenhet av arbete inom idrotts- och/eller fritidssektorn på strategisk nivå och gärna erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

I arbetet förekommer dokumentation och kommunikation som kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och det är en fördel om du även kan kommunicera på engelska. Du har goda datakunskaper, framför allt i Officepaketet. Har du dessutom kunskaper om Rbok är det ett plus. B-körkort är ett krav.

I din roll som fritidsstrateg behöver du vara drivande, strukturerad, utvecklingsinriktad och kreativ. Du arbetar självständigt och har god administrativ förmåga. Du identifierar det som sker i omvärlden och använder detta som en naturlig del i utvecklingsarbetet.

Övrigt

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan du nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-16

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer KOF-2021-6
Kontaktperson Ulrika Cedell
Förvaltningschef
044-136133
Kontaktperson Lars Jennfors
Fritidsstrateg
044-13 54 09
Facklig företrädare Christian Boberg
Vision
0733-13 48 83
Sista ansökningsdag 2021-08-16