Stödpedagog

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Är du nyfiken på ett utmanande, variareande och roligt jobb?

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och viktigt arbete, där kunden är i fokus. Du kommer att vara ett stöd till våra barn och ungdomar så de kan leva ett liv de önskar.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbete inom korttidstillsyn och kortidsvistelsen enlig LSS. Vår verksamhet vänder sig till barn och ungdomar med autism, intellektuella funktionsnedsättning.
Du arbetar med kollegor inom båda insatser vilket innebär att du jobbar oregelbundna tider och helger.

Du arbetar med att implementera och utveckla pedagogiska metoder, arbetssätt och rutiner i det vardagsnära arbetet. Du är ett stöd i arbetet med att utforma det individuella, pedagogiska förhållnings- och arbetssättet som stödjer kundens delaktighet, självbestämmande och integritet och utgår från individens resurser. Du ett stöd i kvalitets- och utvecklingsarbete bland annat gällande social dokumentation och genomförandeplaner.

Håller dig uppdaterad kring pedagogisk och evidensbaserad kunskap av betydelse för det kundnära arbetet och informera och stödja arbetsgruppen kring detta. Arbetar med att utforma en kommunikativ miljö utifrån alla människors rätt att kommunicera samt med att implementera alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Du kan komma att handleda studerande så att teori och praktik kopplas samman.

Att arbeta som stödpedagog betyder att du aktivt ska arbeta för och säkra en hög kvalitet i omsorgen till den som behöver stöd enligt LSS eller SoL. Som stödpedagog ska du bidra med en fördjupad pedagogisk kunskap inom funktionshinderområdet och därmed kunna ta extra ansvar för frågor som handlar om det pedagogiska förhållnings- och arbetssättet med brukaren i fokus och metodutveckling enligt evidens. Med dina specialistkunskaper ska du kunna använda och omvandla teoretiska kunskaper.

Kvalifikationer

Du som söker har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng. Vi vill att du har erfarenhet av arbeta med människor med funktionsnedsättning. Du har goda kunskaper och erfarenhet av både intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (Autismspektrum/ADHD).

Erfarenhet av tydliggörande pedagogik/TEACCH och lågaffektivt bemötande behövs också i rollen. Erfarenhet av arbete med andra modeller (Sociala berättelser/seriesamtal, kommunikationshjälpmedel, AKK, Samtalsmatta) riktade mot målgruppen är också ett krav.

Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande men också är en lagspelare med förmåga att samarbeta i grupp. För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel , öppen för utveckling och förändring med ett positiv engagemang för att arbeta med barn och ungdomar.

Om du blir erbjuden anställning behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-15

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsterna är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-73
Kontaktperson Radmila Vujic
Enhetschef
044-13 24 42
Facklig företrädare Kommunal
044-13 48 78
Sista ansökningsdag 2021-08-15