Parkarbetare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi inom tekniska förvaltningen/ Anläggning ansvarar för att utveckla, underhålla och driftsätta kommunens infrastruktur i form av, grönytor, trafik, gator, torg, natur och skyddsvallar samt VA försörjningen. Vi söker nu parkarbetare som kan arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom grönyteskötsel i kommunen.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som parkarbetare men kommer även i kontakt med andra personer i olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Du kommer att ingå i ett trevligt arbetslag med varierande arbetsuppgifter såsom gräsklippning, trimning, häckklippning, planteringar, ogräsbekämpning, beskärning, trädfällning och underhåll.

Förutom parkerna och sommarblommorna sköter vi även utemiljöerna på skolor och förskolor. Du är även en ambassadör för staden och vår verksamhet ute i våra offentliga miljöer. I arbetet förekommer tunga lyft vilket kräver god fysik. Beredskap kan komma att ingå.

Möjligheten till extern och interna kurser för att utveckla sin kompetens finns.

Kvalifikationer

Vi vill att du har trädgårdsutbildning, minst gymnasial med inriktning grönyteskötsel eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.
Det är meriterande om du har Arbete på väg 1 och 2, Motorsågskörkort (minst AB), röjsågskörkort, liftutbildning och sprutcertifikat. Du har minst tre års erfarenhet av yrkesmässigt arbete inom park-och trädgårdsskötsel. Dokumenterad växtkunskap och beskärning är meriterande.

Du kan kommunicera på svenska i tal och skrift och kan du kommunicera på engelska är det meriterande.
Vi vill att du har B-körkort och det är en fördel om du även har C- körkort,
Som person är du flexibel och noggrann. God samarbetsförmåga är ett krav liksom social kompetens.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-09-26

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer TEK-2021-33
Kontaktperson Sara Carlsson
Driftledare
044-13 21 93
Facklig företrädare Jens Svensson
Kommunal
0733-17 19 26
Sista ansökningsdag 2021-09-26