HR-specialist, barn- och utbildningsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vår HR-avdelning har sex medarbetare som stödjer våra verksamheter i att nå goda resultat för våra medborgare det vill säga barn och elever. Avdelningens mål är att driva och utveckla HR-frågorna samt att vara arbetsgivarens professionella bollplank i HR-frågor med ett konsultativt arbetssätt.

De stora utmaningarna för HR Barn- och utbildning är kompetensförsörjning, utveckla stödet till chefer samt arbetsmiljöfrågor. Din arbetsplats är centralt belägen i Rådhus Skåne i Kristianstad.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete med bra arbetsmiljö och positiva kollegor.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist hos oss arbetar du med konsultativt stöd till förvaltningens chefer inom HR-området både strategiskt och operativt. Du kommer att få arbeta med det mesta inom HR-området såsom arbetsrätt, rehabilitering, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, lönefrågor, likabehandling och rekrytering.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förmåga att arbeta med ett konsultativt, professionellt och coachande förhållningssätt. Du är drivande och strukturerad samt har förmåga att bygga förtroendefulla relationer. God samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt. En god kommunikativ förmåga och förmåga att uttrycka sig väl både i tal och skrift.

Du har examen från personal- och arbetslivsprogrammet från universitet eller högskola, lägst 180/120p eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill också att du har minst tre års kvalificerad erfarenhet inom HR-området. Goda kunskaper i de lagar och avtal som finns inom HR-området är också ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor.

Givetvis hanterar du digital teknik i ditt dagliga arbete och vi vill att du har B-körkort för att enkelt ta dig runt i vår kommun vid behov.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-15

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-298
Kontaktperson Anna Elofsson
HR-chef
044-13 64 07
Facklig företrädare Cathrina Thuvesson
SSR
044-13 64 21
Sista ansökningsdag 2021-08-15