Kurator, Väskolan

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Väskolan är en F-9 skola med cirka 500 elever och 70 medarbetare. Skolans verksamhet är organiserad i två spår för åk. F-9. I varje spår finns tre arbetslag indelade i F-3, 4-6 och 7-9. Skolan har fyra specialpedagoger som är organiserade i ett arbetslag och som tillsammans med två kuratorer och en skolsköterska utgör skolans elevhälsa. Väskolan ligger i Vä cirka en mil utanför Kristianstad. Intill skolan ligger idrottsplats, friluftsbad och tennishall. Lokalbussar går från Kristianstad och stannar precis utanför skolan.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med förekommande skolkurativa arbetsuppgifter som till exempel rådgivning, stödsamtal, information, dokumentation och utredning. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektorer, skolsköterskor och elevhälsoteam samt andra myndigheter. Vi prioriterar förebyggande arbete både individuellt och i grupp.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen och vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet som skolkurator eller som socialsekreterare inom socialtjänst. Har du utbildning i ART och/eller DISA är det meriterande. Som person har du förmåga att arbeta självständigt och samarbeta samt kan ta ansvar.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde 2021-10-01
Tillträde för tjänsten är 2021-10-01.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-289
Kontaktperson Roger Persson
Rektor
044-134060
Facklig företrädare Anneke Olsson
Lärarnas riksförbund
044-134112
Facklig företrädare Pernilla Holmqvist
Lärarförbundet
044-134114
Sista ansökningsdag 2021-08-08