Rektor Söderportgymnasiet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. Skolområde Gymnasieskola/Vuxenutbildning omfattar kommunal gymnasieutbildning (fyra gymnasieskolor) samt musikskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola.

Söderportgymnasiet har drygt 1000 elever fördelade mellan programmen Barn och fritid, Ekonomi, International baccalaureate, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Vård och omsorg samt program inom gymnasiesärskola. I ett inledande skede kommer du att ansvara för International baccalaureate och Naturvetenskap men med anledning av att skolans organisation kontinuerligt ses över kan det komma att förändras i ett senare skede.

Som rektor ansvarar du för arbetsmiljö, ekonomi och personal inom skolan. Skolområdesövergripande ansvarsområden kan tillkomma. Ditt främsta ansvar är att styra och leda verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument. Tillsammans med skolchef, andra rektorer och administrativ chef tar du ett helhetsansvar för skolområdets verksamhet och utveckling. Du ingår i skolområdets ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Som rektor hos oss leder du verksamheten utifrån nationella och lokala styrdokument genom att om sätta dessa till lokala mål och verksamhetens förutsättningar. Du planerar, utvecklar och leder det pedagogiska arbetet genom ett systematiskt kvalitetsarbete och du kommer att ha personalansvar för 30 medarbetare. Samverkan med vårdnadshavare och med aktörer utanför skolan ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att engagera, stimulera och stärka medarbetare till goda prestationer och resultat. Du har också har förmåga att skapa relationer såväl internt som externt som karakteriseras av professionalitet, respekt och förtroende. För att lyckas i rollen behöver du kunna ge feedback och skapa kvalitativ kommunikation. Givetvis kan du sätta mål och nå resultat men har också en analytisk förmåga med långsiktigt- och helhetsperspektiv.

Du som söker har kandidatexamen om minst 180hp/120p från universitet eller högskola samt pedagogisk insikt som du förvärvat genom utbildning och erfarenhet. Vi vill att du har dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet och erfarenhet av det statliga styrsystemet för skola. Kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället är också ett krav

Det är meriterande om du har genomgått ledarutvecklingsprogram för chefer eller blivande chefer alternativt rektorsprogram. Väl vitsordad chefserfarenhet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation liksom erfarenhet av arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Fackliga kontaktpersoner är;

Lars Nilsson, Lärarnas Riksförbund, 0733-134885, lars.nilsson@utb.kristianstad.se
Linus Nilsson, Lärarförbundet, 044-134260, linus.nilsson@utb.kristianstad.se
Margaretha Rivelius, Kommunal, margaretha.rivelius@utb.kristianstad.se
Henrik Schmidt, Sveriges Skolledarförbund, 0733-135921, henrik.schmidt@kristianstad.se


Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är snarast efter överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-287
Kontaktperson Mattias Olsson
Skolchef
0738-53 25 90
Sista ansökningsdag 2021-08-08