Medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR)

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningen har sedan en tid tillbaka en funktionsindelad organisation. Den vård som bedrivs i kommunen idag har förändrats över tid och kommer att ställa krav på olika kompetenser samt utarbetande av rutiner i förhållande till förändringar i lagstiftningar. Samverkan med MAS, SAS, verksamhetschefer och verksamhetsutvecklare är av största värde.

Personcentrerad vård och tvärprofessionella team ska vara väl fungerande och som MAR har du en viktig roll i att bidra till den utvecklingen. Vi söker dig som med din breda erfarenhet och ditt stora engagemang vill vara förvaltningens expert inom områdena rehabilitering, habilitering och hjälpmedel. Vår målsättning är en god kvalitet och hög patientsäkerhet för våra medborgare och kunder.

Då vår nuvarande medicinskt ansvariga för rehabilitering går vidare mot nya utmaningar söker vi nu hennes ersättare. Din arbetsplats blir Planeringsenheten och ditt arbete sker i nära samverkan med kollegor på enheten och verksamhetsansvariga i förvaltningen. Samverkan och samarbete både internt och externt är en viktig del i uppdraget.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som MAR ansvarar du för kvalitet och patientsäkerhet avseende rehabilitering, habilitering och tekniska hjälpmedel inom vård- och omsorgsboende, ordinärt boende samt funktionsstöd.

Utifrån humanistisk värdegrund och med patientens behov i centrum ska du:

• Aktivt arbeta för att patienter inom den kommunala hälso- och sjukvården får rehabilitering- och habiliteringsinsatser av god kvalitet.
• Upprätthålla och strategiskt utveckla verksamhetens kvalitet och säkerhet bl a genom att utarbeta rutiner inom området
• Ge råd och vägledning till olika professioner i verksamheterna
• Verksamhetstillsyn och uppföljning
• Analys av statistik och verksamhetsunderlag, t.ex. avvikelser, dokumentation och öppna jämförelser
• Samarbeta och samverka med interna och externa aktörer
• Avvikelsehantering och utreda och anmäla enligt Lex Maria
• Omvärldsbevakning
• Arbete utifrån evidensbaserad teori och praktik

MAR ansvarar för att lagar, föreskrifter och författningar är kända i verksamheten, och för att kontrollera att de följs. Tillsammans med MAS sammanställer du den årliga patientsäkerhetsberättelsen och andra återkommande kvalitetsrapporter. I samarbete med MAS, SAS och kvalitets-/ verksamhetsutvecklare genomför du också tillsyn inom omsorgsförvaltningens verksamheter och inom de privata verksamheter omsorgsnämnden har tillsynsansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/ sjukgymnast eller arbetsterapeut. Har du vidareutbildning inom hälso- och sjukhusrätt, socialrätt eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant är det meriterande.

Du har flerårig erfarenhet av rehabiliteringsverksamhet inom kommunal hälso- och sjukvård. Vi vill också att du har erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete i ledande "befattning" med ett helhetsperspektiv. God kännedom om gällande lagstiftning och regelverk inom området är ett krav.
Erfarenhet av arbete i större organisation/förvaltning är meriterande liksom god kännedom om den regionala vården. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledaruppdrag, processledning och/eller utredningsuppdrag.

Då kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete har du god förmåga att uttrycka sig i svenska i tal och skrift. Givetvis har du god datorvana och erfarenhet av verksamhetssystem. Då omsorgsförvaltningen har verksamheter inom hela Kristianstads kommun, som du kommer att besöka, är det ett krav att du har B-körkort.

Du har förmåga att kunna arbeta självständigt samtidigt som du har god förmåga att kunna samarbeta. Som person är du lugn, stabil och stresstålig. Du präglas av drivkraft och mod. God pedagogisk och kommunikativ förmåga. Ha fokus på lösningar och möjligheter utifrån verksamhetens behov och förutsättningar och i balans med lagstiftningens krav. Du trivs med att arbeta utvecklingsinriktat och har god förmåga att arbeta strategiskt och strukturerat med ett helhetsperspektiv.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde är snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-71
Kontaktperson Ingrid Magnusson
Planeringschef
044-13 68 76 (tom v. 28)
Kontaktperson Katarzyna Wiesnievska
MAS
044-13 68 03 (vecka 29-31)
Facklig företrädare Rebecka Augustsson
Sveriges arbetsterapeuter (sem v. 27-28 samt 33)
0728-85 83 90 rebecca.augustsson@kristianstad.se
Facklig företrädare Viktoria Bergqvist
Fysioterapeuterna (sem v.27-30)
0728-85 83 90 Viktoria.Bergqvist@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2021-08-08