Barnskötare, Villa förskola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet. Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsamman med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar an-svar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Du som söker har någon av följande utbildningar;
• Gymnasieexamen från Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning Pedagogiskt arbete Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p), engelska 5 (100p) och matematik 1 (100p) och inriktningen innebär att examen utgörs av 1300 p i pedagogiska ämnen eller motsvarande äldre utbildningsvarianter. Totalt minst 2250 godkända p.

• Vuxenutbildning med kurser inom Barn- och Fritidsprogrammet, inriktning Pedagogiskt arbete Det innebär 1300 p i pedagogiska ämnen Samt godkända betyg i Engelska 5 (100 p), Matematik 1 a/b/c (100 p) samt Svenska/Svenska som andraspråk 1 och 2 (200 p). Totalt 1700 p.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som barnskötare eller har annan erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet från arbete med barn i behov av särskilt stöd är också meriterande. Vi ser gärna att du TAKK-utbildning och/eller ICDP steg 1.

Du kan välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med men också kunna stimulera barnen i deras utveckling. För att lyckas i rollen har du god empatisk förmåga men också god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-08

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde 2021-08-16.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-292
Kontaktperson Charlotta Heimsten Olsson
Rektor
044-13 28 28
Facklig företrädare Åsa Johansson-Olsson
0728-85 78 61
Sista ansökningsdag 2021-08-08