Kurator, Köpinge och Färlöv skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vi söker en kurator till Köpinge och Färlöv skola under ordinarie medarbetares frånvaro. Båda skolorna har elever i åldrarna 6-12 år och är mindre landsbygdsskolor.

Köpinge skola är en liten byskola med närhet till en fantastisk natur. Skolan präglas av en närhet i både relationerna till eleverna, föräldrarna och personalen. På vår skola arbetar vi medvetet med värdegrundsarbete för att skapa lugna och trygga elever som då ges förutsättningar till att kunna nå målen i goda lärmiljöer.

Det känns viktigt för att oss att kunna skapa Vi-känslan då den är möjligheten för en god arbetsmiljö för alla. På skolan finns 22 medarbetare och ungefär 140 elever. Hos oss blir du som pedagog väl omhändertagen av såväl elever, kollegor och föräldrar.

Färlövs skola är en skola att längta till, där både barn och personal trivs. Ett systematiskt arbete sker för att varje individ ska känna sig trygg. Här är nya kunskaper, erfarenheter och omtanke om varandra en självklarhet för att nå målen inom alla områden.

Kamratskap, hänsyn och respekt för varandra ska genomsyra all verksamhet. Alla elever ska finna meningsfullhet, lust och nyfikenhet i sitt lärande. Skolan har ca 200 elever och ca 25 medarbetare och ligger 10 km från Kristianstad, mitt i Färlöv med närhet till byns bibliotek men också till naturen och skogen.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med förekommande skolkurativa arbetsuppgifter som t ex rådgivning, stödsamtal, information och utredning. Du tillbringar 60% av din arbetsvecka i Färlöv och 40% i Köpinge. Du arbetar hela dagar på respektive skola. Båda skolorna har ett elevhälsoteam som består av rektor, skolsköterska, kurator och speciallärare som jobbar nära eleverna och är tillgängliga för både spontana och planerade besök. I elevhälsoteamet finns även skolläkare och skolpsykolog.

Skolorna är i ständig utveckling och personalen verkar hela tiden för att förbättra arbetssätt och därmed säkra samt öka måluppfyllelse. Vi ger extra stöd och hjälp på olika sätt till de elever som har särskilda behov. Vi prioriterar förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator är det meriterande liksom alternativt erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har ART och DISA utbildning.

För att lyckas i rollen är du en person med ansvarskänsla och samarbetsförmåga som också har förmåga att arbeta självständigt. 

För tjänsten krävs tillgång till bil.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis. 

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-08

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är ett vikariat under perioden 2021-08-11-- 2021-12-22.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-291
Kontaktperson Nadja Pilbäck
Rektor
044-13 42 53
Facklig företrädare Frida Hallberg Randau
Lärarförbundet
0733-13 42 22
Sista ansökningsdag 2021-08-08