Skolsköterska, Österänggymnasiet

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Österänggymnasiet är Kristianstads största gymnasieskola med cirka 1100 elever och sju gymnasieprogram. Vi söker en skolsköterska på Introduktionsprogrammet (IM) med tydligt engagemang.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. I skolsköterskans dagliga arbete ingår hälsoundersökningar, hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning, hälsoundervisning samt samverkan med övriga professioner inom elevhälsan genom elevhälsoteamets möten. Som skolsköterska deltar du också i kvalitetssäkring och utveckling på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård/distriktsköterska alternativt skolsköterska. Vi vill att du är en stark drivkraft i det hälsofrämjande arbetet och har erfarenhet av att arbeta i team.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med barn och ungdomar eller erfarenhet av arbete som skolsköterska. Erfarenhet av arbete med nyanlända elever är också meriterande liksom god kännedom om det svenska skolsystemet. Du har god förmåga att använda digital teknik som redskap i ditt arbete och det är en fördel om du har erfarenhet av journalföringsprogrammet PMO.

För att lyckas i rollen har du förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och god samarbetsförmåga. Du är noggrann, strukturerad och har ansvarskänsla.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-09

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är 2021-09-15.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-279
Kontaktperson Urban Widmark
Rektor
0733-136504
Kontaktperson Malin Berg
Verksamhetschef, elevhälsans medicinska insats
044-13 64 50
Facklig företrädare Agneta Rooth
Vårdförbundet
044-135296
Sista ansökningsdag 2021-08-09