Sjuksköterska till HSV teamet mot hemsjukvård

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Som medarbetare i Hälso- och sjukvårdsteam SSK 5, kommer du arbeta tillsammans med 15 andra sjuksköterskor,1 HSV-undersköterska och 1 specialistundersköterska. Vi arbetar med hög kvalité och utvecklingsfokus mot patienter med olika diagnoser och omvårdnadsbehov.

Vi utgår från en patientcentrerad vård där vi strävar mot ett teamarbete tillsammans med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, HSV-undersköterskor och omvårdnadspersonal. I organisationen finns även tillgång till specialistsjuksköterska i psykiatri. Vår vision är en enhet med bred kompetens där vi tvärprofessionellt ger bästa möjliga vård till våra patienter.

Så här tycker Christoffer som arbetar som specialistsjuksköterska i vår kommun, där mycket av hans arbete handlar om patientsäkerhet och förbättringsarbete. Sitt kontor har han på Möllebackshemmet i Åhus men patienterna finns överallt. En vanlig dag hinner han med upp till sex hembesök och det blir många patientmöten.

"Det fina med hemsjukvården är att man får chans att träffa människor i deras hemmiljö. Det gör att man lär känna dem bättre än vad man kanske gör på sjukhuset. Man bygger upp starka relationer med både patienterna och deras anhöriga, och ibland till och med deras husdjur.

Förutom mötet med patienterna lyfter han också fram friheten som en av de största fördelarna med jobbet inom hemsjukvården. Det är härligt att komma ut och inte vara innanför samma väggar hela dagen. När jag ska till patienterna som bor i närheten tar jag gärna cykeln."

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska som arbetar mot hemsjukvård arbetar du självständigt utifrån sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Du ingår i ett team och förväntas jobba tvärprofessionellt och ha en god förmåga till samarbete. Det är viktigt att du kan förmedla ditt perspektiv, utifrån den kompetens du har, i helhetsbedömningen kring en patient.

Arbetsuppgifterna indelas enligt samverkansavtal med Region Skåne och i arbetet ingår samverkan med externa aktörer i syfte att ge patienten bästa möjliga vård.

Kvalifikationer

Du som söker till oss är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i hemsjukvård. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket då kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Dina personliga egenskaper betyder mycket för oss och vi letar efter dig som har en god förmåga att kommunicera och främja en god arbetsmiljö. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du ska kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Du ser dokumentation som ett viktigt arbetsredskap. Vidare har du förmåga att kunna samarbeta med olika professioner och ha en helhetssyn för verksamheten.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-07-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal sökande 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är 2021-10-01.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-66
Kontaktperson Birgitta Gjerstad
Enhetschef
044-13 20 50
Sista ansökningsdag 2021-07-30