Enhetschef, ordinärt boende

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Två av våra enhetschefer går nu vidare till nya utmaningar. Samtidigt pågår arbetet med att skapa en ny organisation med fokus att stödja våra äldre till trygghet och meningsfullhet i sitt eget hem för fullt. Är du en av dem som vill vara med oss på resan?

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete och har en funktionsindelad organisation detta för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Vi söker därför dig som vill satsa din kompetens, erfarenhet, lust och energi för att, tillsammans med oss, skapa framtidens ordinära boende. Samtidigt jobbar vi aktivt med individens behov i centrum och har siktet inställt på kvalitet och delaktighet för äldre som bor i ordinärt boende.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala HR-, Ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal- och budgetansvar.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår fullständigt chefsansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och kommer att ansvara för cirka 25 medarbetare. Vidare ansvarar du för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde ordinärt boende. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla såväl verksamhetens innehåll som dina medarbetares arbetsmiljö. Du känner dig lika bekväm med frågor om ökad kundtid som med välfärdsteknologi. Din uppfattning är klar att framtidens utveckling i ordinärt boende utgår från individens behov i centrum.

Som enhetschef stimulerar, engagerar och motiverar du dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme. Du har lätt för att skapa relationer, lyssnar och ger stöd samt uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Eftersom vi har ett multiprofessionellt hemgångsstödsteam är samarbete något du värderar mycket högt och du förstår vikten av hur en sammanhållen vård- och omsorg påverkar kvaliteten främst i ordinärt boende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning, hälso- och sjukvårdsutbildning, eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt ledarskapsutbildning. Har du utbildning i förändringsledarskap är det meriterande.

Du har gedigen erfarenhet som chef/ledare med goda kunskaper i gällande lagstiftning. Vi vill att du har erfarenhet av att driva kvalitetsutveckling gärna med hjälp av välfärdsteknologi liksom erfarenhet av budgetansvar samt analys och uppföljning i syfte att styra och leda. Vi ser gärna att du har vana från politiskt styrd verksamhet och tidigare erfarenhet av förändringsledarskap där det strategiska och operativa ledarskapet går hand i hand. Många interna såväl som externa kontakter är inget som skrämmer dig. Arbetet kräver kommunikation och dokumentation och vi förutsätter att du har god datorvana, en god kommunikationsförmåga samt behärskar svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Som person har du förmåga att kunna samarbeta och samverka internt såväl som externt och ta ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv. Du är prestigelös och utvecklingsinriktad, har en mycket god förmåga att prioritera, planera och fatta beslut. Ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod och tydlighet.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-15

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt från försäljare av ytterligare jobbannonsering.
Antal sökande 2
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer OMS-2021-59
Kontaktperson Nicolaj Håkansson
Verksamhetschef
044-13 66 62
Facklig företrädare Silvia Nichifor
Vision
044-13 66 94
Facklig företrädare Lena Carlsson
Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2021-08-15