Elevassistent, Fjälkinge skola

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Fjälkinge skola är en F-9-skola en mil nordost om Kristianstad. Skolan har ett nära samarbete med bygden och företagen på orten. I årskurs 7-9 driver skolan en fotbollsakademi i samarbete med Malmö FF.

Nu söker vi elevassistent, välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Elevassistenter på Barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun arbetar med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan. Du som person är lösningsfokuserad både i och utanför klassrummet.

Vi söker en elevassistent till en elev med rörelsenedsättning och en av arbetsuppgifterna är att vara elevens armar och ben så att eleven kan delta i olika aktiviteter under skoldagen. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande och du hjälper eleven med förflyttningar, positioneringar och ibland lyft. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och på fritids, i måltids- och hygiensituationer, hjälp vid förflyttningar samt vid övriga aktiviteter och har ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Att göra det omöjliga möjligt utifrån elevens egna förutsättningar. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare samt analys och förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna. Vi söker därför någon som har goda kunskaper i digital teknik som kan vara aktuell för eleven i skolan.

Arbetet är främst förlagt under skoltid.

Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet samt aktivt medverkande till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling. I särskolan ingår även kontakter med habilitering.

Kvalifikationer

Du som söker har någon av följande utbildningar;
• Gymnasieexamen från Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik om minst 2250 poäng.
• Barnskötar/elevassistentutbildning via vuxenutbildning om minst 1300 poäng.
• Gymnasieexamen från annan gymnasieutbildning med påbyggnadsutbildning på minst 1 år med specialpedagogiskt innehåll som elevassistent/personlig assistent från folkhögskola eller YH.

Samt godkänt gymnasiebetyg i svenska/svenska som andraspråk 1 och 2 (200p) engelska 5 (100p) och matematik 1a/b/c (100p).

Vi vill att du har arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som elevassistent. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar liksom kompensatoriska hjälpmedel. Du har förståelse för uppdraget som elevassistent med förmåga att entusiasmera och motivera. Har du kännedom om läroplanen är det meriterande. Du har god fysik då arbetet ibland kan vara fysiskt.

Föra att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd för elevens behov men även vara lugn och tålmodig. Vidare har du empatisk förmåga liksom samarbets- och kommunikativ förmåga. Att vara ansvarstagande är också ett krav och vi ser gärna att du har god pedagogisk förmåga.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ Skollagen.

Övrigt

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-08-01

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Antal sökande 1
Tillträde Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 75% under perioden 2021-08-11--2021-12-22 men chans till förlängning.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer BUF-2021-236
Kontaktperson Charlotte Olander
Rektor
044-136672
Sista ansökningsdag 2021-08-01